Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Helyre hozható ez a kis hiba...

Helyre hozható ez a kis hiba a ram-on?

Figyelt kérdés

Van egy ddr2 es 1 gb-os ramom. Sajnos amikor belerakom a gépbe, nem tölti be a windowst. Nem értettem hogy miért. 2 gb mellé akarta volna belerakni még1 et. Megnéztem jobban a ramot, és egy kis ellenállás vagy nem tudom mi, mint ha le lenne törve. [link]

A képen bejelöltem hogy a ramon hol van letörve az a kis dolog. Ezt meg letudják csinálni a szervízbe? Egy ezrest megérne nekem. Válaszaitokat előre is köszönöm=)

2013. márc. 11. 21:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy a tiéden is volt ott alkatrész...,attól mert a helye megvan.

Amúgy szervízben nem javítanak ilyesmit, ez SMT gyártástechnológiai kérdés....

Merre laksz?

Én felforrasztom rá azt az alkatrészt, amit szeretnél egy ezresért, simán :) (amúgy szerintem kondi volt ott, ha volt...)

2013. márc. 11. 21:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Van emllé írva egy fehér kis íromány, R1, vagy C1 vagy akármi, mi van oda írva mellé?
2013. márc. 11. 21:17
 3/6 A kérdező kommentje:
ohh. Amúgy u16, és c48 van ráírva. Ráforrasztani meg én nem tudom, mivel nincs olyan kis bigyuszom:D
2013. márc. 11. 21:20
 4/6 A kérdező kommentje:
És Debrecenbe lakom:D Amúgy az igaz hogy nem biztos hogy kell ott lennie ilyen kis bigyusznak. De körülötte van valami kis zsíros maszat. Nem hiszem hogy leégett volna rajta.
2013. márc. 11. 21:26
 5/6 anonim ***** válasza:

hehe debrecen közeli vagyok :D

Amúgy az U valószínáleg integrált áramkör, amit esélytelen, hogy pótolni lehessen, mivel nem tudni mi volt ott, a C jelzés pedig kondira utal, azt már inkább.

Leégni nem tudott róla, több mint 450Celsius fok az olvadáspontja az ólommentes forraszpasztának... Nem hiszem, hogy ilyen magas hőn játszottál vele :D

Inkább a RAm-ok főttek meg rajta.

2013. márc. 11. 22:04
 6/6 A kérdező kommentje:
A ram nem az enyém, hanem uncsimé volt. De ő nem használta, és mondtam hogy ha kell ide adja pár 100 ft-ért:D Amúgy úgy van hogy a 2 szám között volt az a kis dióda szerűség. Na majd elválik elviszem egy pc boltba megkérdem tudnak e vele valamit kezdeni. Köszi a válaszodat, mentek a zöldek:)
2013. márc. 11. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!