APU-s processzorra épülő konfing?
Sziasztok
AMD FM2-es lapra készülök konfingot építeni, A10 5800K típusú procit választottam. Mit érdemes mindenképp szem előtt tartanom az építésnél? Gyári hűtőt használnék, magas órajelen ketyegő RAM-okat, csak az integrált videovezérlőt használnám.
A monitorokról is kérdeznék: 30kft és az alatti monitoroknál mi az amiért olcsók, mi a becsapós dolog ezeknél? Az én választottam: Samsung S22B150NS
Szintén erre a processzorra épülő konfigom van, ezért csak megerősíteni tudom, hogy a magas órajelű RAM-ok ha játszani is akarsz a APU-val elengedhetetlen.
Szintén gyári hűtőt használok (meglepő milyen kicsi a gyári dobozolt hűtő és venti), a proci nincs húzva, állandó 3.8 MHz-re állítva nem megy 55 fok fölé terhelve egy Cooler Master jól szellőző házban. Húzva már elviselne szerintem egy másik komolyabb hűtőt.
Az olcsósága miatt egy AsRock FM2A75 Pro4 alaplap fogadja nálam a procit, de ha az ár nem számít, akkor egy Gigabyte F2A85X-UP4 alaplap a legtökéletesebb hozzá.
2 x 2 GB 1600-as Ramokat használok, és kicsit úgy érzem, hogy kevéske. Próbáltam 1866-on járatni őket, de sehogy sem sikerül, még fesz. emeléssel sem. Sajnos a lapon nincs lehetőség a lépésenkénti emelésre, 1600 után egyből 1866 jön...és úgy már nem megy.
Úgyhogy ismét csak annyit tudok mondani: szerintem ne sajnáld a pénzt a magas órajelű ramokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!