Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A processzorra lehet fogkrémet...

A processzorra lehet fogkrémet kenni hűtőpaszta helyett?

Figyelt kérdés
vagyis jelent valamit vagy semmit?
2013. febr. 12. 14:26
 1/9 A kérdező kommentje:
mármint hűtés szempotjábol
2013. febr. 12. 14:26
 2/9 anonim válasza:
Lehet, de nem ajánlott. Átmenetileg pár napig működhet, de utána könnyen leég, tehát vigyázz és csak hűtőpasztát használj!
2013. febr. 12. 14:27
 3/9 anonim ***** válasza:
52%
gratulálok
2013. febr. 12. 14:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Fogkremet mustart, szilvalekvart, volt anno prohardveren par cikk az ilyen home made pasztakrol, es a kozepmezonyben vegeztek hosszu tavon is nehanyan.
2013. febr. 12. 14:31
 5/9 anonim ***** válasza:
52%

A pasztának az a lényege, hogy a processzor és a hűtőborda között hőátadást egyenletessé tegye.

Tulajdonképpen bármilyen anyag jó, ami ennek a célnak megfelel.

De ha már kitalálták azt a qrva pasztát kifejezetten erre a célra, és ráadásul filléres dolog, amit a jobb hűtők mellé ingyen adnaak, akkor kézenfekvő ennek az alkalmazása.

2013. febr. 12. 14:37
 6/9 anonim ***** válasza:
42%

Én a procit disznózsírral kentem meg, RAM helyett szelet sonkát, táp helyett pacalt, merevlemez helyett egy oldal szalonnát használok. A vízhűtés is hómméd, akváriumba mártva.

De nem lehetne hogy megveszed a 200 forintos pasztát a tíz-százszorosát érő szénnéégett processzor helyett?

2013. febr. 12. 14:39
 7/9 anonim válasza:
100%

Közködtem hűtés problémával.

Vettem méregdrága ezüstös pasztát is, de a tapasztalatból mondom hogy a colgate whitenál nincs jobb. :)

2014. ápr. 23. 11:05
 8/9 anonim válasza:
Épp ma reggel szedtem szét a gépet egy kis takarításra, a procit most is colgate-al kenttem meg 😒😂
2021. jan. 21. 05:17
 9/9 anonim válasza:

Szia! Én régebb kb 4-5 éve csináltam egy tesztet!

Adott volt egy 4 magos Amd proci gyári hűtővel és egy Sapphre márkájú 2gb-os videó kártyával

Először megnéztem rendes hűtő pasztával a hőfokot, próbáltam terhelni a gépet Ets2-vel, Csgo-val olyan közepes grafikán

Hűtő pasztánál felment a hőfok akár 70 fokra is de az átlag 60-65 volt

Ezután be pasztáztam egy valami no name márkájú mentolos fogpasztával ugyanezekkel a játékokkal és itt már a hőfok nagyon maximum 60 fok volt és pár fps-el többet is kaptam

Hátránya az az hogy a fogpaszta elég hamar kiszárad, ha napi szinten komoly játékokat játszol jó pár órán keresztül akkor érdemes 1-2 havonta újra pasztázni,legelőször fél év után pasztáztam de akkor már meg volt kövülve a fogpaszta és a hőfok is már 70en túl volt

Mai napig is csak fogpasztát használok a jelenlegi gépemnél is ami i5-6600-as procival van meg egy gtx 750ti-as videó kártyával, fs22, ets2, csgo2, gta5, gta4 játékokkal inkább, közepes grafikan ez a gép is 60 fok körül generál

máj. 30. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!