A processzorra lehet fogkrémet kenni hűtőpaszta helyett?
A pasztának az a lényege, hogy a processzor és a hűtőborda között hőátadást egyenletessé tegye.
Tulajdonképpen bármilyen anyag jó, ami ennek a célnak megfelel.
De ha már kitalálták azt a qrva pasztát kifejezetten erre a célra, és ráadásul filléres dolog, amit a jobb hűtők mellé ingyen adnaak, akkor kézenfekvő ennek az alkalmazása.
Én a procit disznózsírral kentem meg, RAM helyett szelet sonkát, táp helyett pacalt, merevlemez helyett egy oldal szalonnát használok. A vízhűtés is hómméd, akváriumba mártva.
De nem lehetne hogy megveszed a 200 forintos pasztát a tíz-százszorosát érő szénnéégett processzor helyett?
Közködtem hűtés problémával.
Vettem méregdrága ezüstös pasztát is, de a tapasztalatból mondom hogy a colgate whitenál nincs jobb. :)
Szia! Én régebb kb 4-5 éve csináltam egy tesztet!
Adott volt egy 4 magos Amd proci gyári hűtővel és egy Sapphre márkájú 2gb-os videó kártyával
Először megnéztem rendes hűtő pasztával a hőfokot, próbáltam terhelni a gépet Ets2-vel, Csgo-val olyan közepes grafikán
Hűtő pasztánál felment a hőfok akár 70 fokra is de az átlag 60-65 volt
Ezután be pasztáztam egy valami no name márkájú mentolos fogpasztával ugyanezekkel a játékokkal és itt már a hőfok nagyon maximum 60 fok volt és pár fps-el többet is kaptam
Hátránya az az hogy a fogpaszta elég hamar kiszárad, ha napi szinten komoly játékokat játszol jó pár órán keresztül akkor érdemes 1-2 havonta újra pasztázni,legelőször fél év után pasztáztam de akkor már meg volt kövülve a fogpaszta és a hőfok is már 70en túl volt
Mai napig is csak fogpasztát használok a jelenlegi gépemnél is ami i5-6600-as procival van meg egy gtx 750ti-as videó kártyával, fs22, ets2, csgo2, gta5, gta4 játékokkal inkább, közepes grafikan ez a gép is 60 fok körül generál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!