Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez szerintetek is nagyon jó...

Ez szerintetek is nagyon jó vétel lenne?

Figyelt kérdés

[link]

az alacsony kontraszttól tartok egy kicsit.2000:1 dinamikus kontrasztaránnyal még elég jó képet kapunk,nem?

2009. szept. 13. 15:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem , egyáltalán nem jó vétel , mégpedig a TN panel miatt. De te tudod, ha neked tetszik akkor vásárold meg, később úgy is megbánod.
2009. szept. 13. 15:45
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
2000:1 kontraszt tényleg alacsonynak tűnik. Az én monitoromnak 8000:1 kontrasztja van, elég jó a képe. Én a helyedben megnézném a képét, hogy tetszik-e és csak azután venném meg.
2009. szept. 13. 16:21
 3/13 A kérdező kommentje:

Miért rossz a TN-panel,azt olvastam

hogy a elforgatják a fényt,ezalatt mit értsek?

és ez a TN probléma minden LCD monitorra érvényes?

köszönöm az eddigi válaszokat

2009. szept. 13. 16:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy rövidke leírás:

Az LCD monitor működési elve egyszerű: két, belső felületén mikronméretű árkokkal ellátott átlátszó lap közé folyadékkristályos anyagot helyeznek, amely nyugalmi állapotában igazodik a belső felület által meghatározott irányhoz, így csavart állapotot vesz fel. A kijelző első és hátsó oldalára egy-egy polárszűrőt helyeznek, amelyek a fény minden irányú rezgését csak egy meghatározott síkban engedik tovább. A csavart elhelyezkedésű folyadékkristály különleges tulajdonsága, hogy a rá eső fény rezgési síkját elforgatja. Ha hátul megvilágítják a panelt, akkor a hátsó polarizátoron átjutó fényt a folyadékkristály elforgatja (innen ered a Twisted Nematic, TN megnevezés), így a fény az első szűrőn átjut, és világos képpontot kapunk. Ha kristályokra feszültséget kapcsolunk, nem forgatják el a fényt, az eredmény pedig fekete képpont. A polárszűrő elé már csak egy színszűrőt kell helyezni. Előfordulhat a gyártás tökéletlensége miatt, hogy a képernyőn halott vagy „beragadt” képpontokat találunk. Az LCD monitorok minősége egyre javul, áruk csökken, de egy jó CRT monitor még mindig teltebb színeket ad.

itt egy link , ha bővebben is érdekel a téma:

[link]

Hidd el hogy én csak jót akarok neked, az a monitor az alacsony ára miatt jó vételnek tűnhet, de nem az, hidd el.

2009. szept. 13. 16:50
 5/13 A kérdező kommentje:

igazad van,mélyebben utána olvastam.. engem a 2ms válaszidő vezetett félre..aztán megtudtam hogy ez az ami a legnagyobb pozitívuma a TN technológiának viszont sok más ellene szól..alacsony betekintési szög.nem tökéletes homogenitás.gyér színgazdagság.

még annyit szeretnék kérdezni hogy látom elég tájékozott vagy a témában milyen monitort ajánlanám nekem?netezésre,film nézésre és apróbb irodai munkákra használnám.ára-lehetőleg ne legyen több mint 30k

köszönöm a gyors válaszaid és a segítőkészséged

2009. szept. 13. 16:57
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha filmet is néznél rajta akkor szerintem nem árt ha legalább egy 20-22colos monitort vásárolsz, ez egy kicsit több mint 30K-de az az 5000ft plusz szerintem nem olyan sok:

35.000ft

[link]

de ha nagyon ragaszkodsz a 30.000ft-os határhoz akkor itt egy 20colos Asus:

[link]

2009. szept. 13. 17:15
 7/13 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2009. szept. 13. 17:46
 8/13 A kérdező kommentje:
és az nembaj hogy az arukeresö.hu mindkét termékről az alábbi olvasható:TN panel technológia?
2009. szept. 13. 17:58
 9/13 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

és az nembaj hogy az arukeresö.hu mindkét termékről az alábbi olvasható:TN panel technológia?

Hol írja azt hogy TN paneles? Mert az én figyelmemet ez elkerülte.

2009. szept. 13. 18:01
 10/13 anonim ***** válasza:
Utánanéztem egy kicsit, az egyik az tényleg TN paneles, viszont a termékleírásnál ez nincs feltüntetve-ez így eléggé átb@szás jellegű.
2009. szept. 13. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!