Vettem egy új dvd írót, SATA csatlakozású, de nem olvas be semmilyen lemezt, se CD-t, se DVD-t. Mi lehet a gond?
Rákerestem google-on erre az alaplapra, ez a gyártó magyar nyelvű oldala.
Nézem a letöltéseknél a használati útmutatót, és nem lehet magyar nyelvűt letölteni. Őrület.
Nagyon jó helyen kerestél. Nem baj ha nincs magyar nyelvű kézikönyv ha van angol.
Ugyanezen a linken ahol kerestél:
találsz egy olyant ,hogy: Illesztőprogramok. A win XP-nek megfelelőket kilistázza egymás alá, mindet töltsd le és telepítsd fel őket.
A BIOS-ban pedig nézd meg, hogy az Integrathed Peripherials fül alatt az Onboard H/W SATA : Enabled állásban legyen.
Bocsánat, az Integrated Peripherials alatt OnChip Serial ATA kell hogy legyen neked Enable módra állítva.
Amúgy a BIOS látja az új íród?
És a windows látja az írót?
A BIOS-ban az On Chip Serial ATA Enabled-en van, ezt láttam már tegnap. Azt nem tudom, hogy az új írót látja-e a BIOS. Ezt hol kéne nézni?
A sajátgépbe ugyanazok a meghajtók maradtak. Amikor benne van a lemez, rámegyek a dvd meghajtóra és azt írja ki, hogy helyezzen be egy lemezt. Az eszközkezelőbe se láttam, hogy listázná ezt. A típusa LG GH24NS95
Akkor letöltöm az illesztőprogramokat, remélem jó lesz.
Hmmm, tehát a Windows xp látja az új íród. Akkor a BIOS is biztosan látja, így a Sata kábel rendben levőnek tűnik.
Megpróbálhatod kicserélni egy másikra, de nem tudom, hogy eredményre vezetne-e...
Hát sajnos még mindig nem jó. Másik SATA kábellel nem tudom kipróbálni, mert ez az egy volt itthon. Esetleg azt tudom majd kipróbálni, hogy másik gépbe működik-e a dvd író. Vagy megkérek egy szerelőt nézze meg.
Köszönöm, hogy segítettél.
Hát sajnálom, pedig az alapoktól néztünk át mindent.
Igen én is javaslom, hogy egy másik gépben is próbáld ki az írót. Lehet ,hogy ott sem fog működni.
Az Eszközkezelőből a sárga felkiáltójeles részek legalább eltűntek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!