Szeretnék 4 gb ramot venni a gépembe de mit vegyek figyelembe?
Vennék 2x2gb ramot a gépembe, de nemtudom hogy mit kell figyelembe venni. Annyit tudok hogy DDR2-es alaplapom van és úgy tudom olyan ram kell a gépembe ami szintén DDR2-es. Namost a ram mellé még venném a következőket:
FSP HEXA 500W Active PFC 80+ 12cm tápegység
Sapphire Radeon HD7770 1GHz Edition 1GB 128bit DDR5 PCI-E 11201-00-20G Videokártya
És hát a nagy kérdés: Ezekhez(táp,vga) milyen "NEM KÍNAI" tehát elég jó minőségi ramot vegyek? És a táp,vga-nál ram-vételkor mit vegyek figyelembe?
Vagy esetleg még új alaplapot is vegyek vagy mi a teendő?
bocs,ezt elfelejtettem ha számít:
Processzor: AMD Athlon(tm) II x4 630 Processzor 2.80 GHz
Telepített memória (RAM): 2,00 GB 2db 2x1 gb-os Kingston ram
Rendszer típusa: 32 bites operációs rendszer
service pack1
Videókártyák: NVIDIA GeForce GTS 250
Számítógép: ACPI X86 alapú PC
Táp: GIGABYTE 450w (Peak power 550)
Akkor válts alaplapot,ddr2 nagyon drága
Ha eladod alapot és a memóriát, abból kijönne az új lap és memória.
Kingston, Kingmax vállalható.
De sztem is meggondolandó a lap váltás. Ha mákod van a lap+ram+geforce árából +2-5e huf, újonnan, garival kihozhatod a váltást.
Vga-nál mit vegyél figyelembe? Már semmit, jó választás.
Táp: legfeljebb annyit, hogy ha bazinagy toronyházad vagy alsótápos házad van, elég hosszúak-e a tápkábelek. :)
Ez vállalhatónakn néz ki, ránézésre még egy kis tuningot is elbír.
A DDR2/3/5 a memória típusát jelenti.
Kis gyorstalpaló: A ddr (double data rate) azt jelenti hogy az adatok egy időben oda-vissza áramolnak. A ddr1-nél egy irányba egy adatcsatorna volt, a ddr2 már kettő a ddr3-nél négy. A ddr5 kimondottan a vid. karikhoz készült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!