Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A jövőben az Inteltől vagy az...

A jövőben az Inteltől vagy az AMDtől vártok többet?

Figyelt kérdés
Nem akarok flamewart, csak kíváncsi vagyok a véleményekre :)

2013. márc. 2. 21:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
42%

".Viszont az én belátásom szerint egy ici-pici-vel még el van maradva az AMD proceszorai az Intel Sandy vagy az Intel Ivy Bridge processzoraitól."

Nem erről van szó, te nem emeltél ki egy bizonyos részt, azt írtad az intel előrébb van. Hát igen látható ez, pl Atom vonalon, miét is lett törölve az AMD dekkant? Az intel IGP-i hol is vannak AMD-hez képest?

"(gyakorlatilag processzor és videóvezérlő egyben)"

Erről már írtam, de látom hiába.

"mert véleményem szerint nem az asztali PC szegmensben való, ahogy már korábban is leírtam."

Leírtad, de attól még ez a jövő, az AMD, az Intel, az nV is ezt teszi, szóval el kéne fogadni.

Nem veszem tolakodásnak, de tudod jól milyen i5 CPU-m van. Persze nyilván most azzal jössz, ha neked is inteled van miét állsz AMD mellett, de ez nem számít, max te véled így.

"Heterogén programokban, az Intel előnye az x86-os magok teljesítményében, ki fog egyenlítődni."

Ha egyre több dolgot tolnak át IGP-re mert azon gyorsabban fut, nem hinném, hogy az x86-os magok "mentenék meg".

2013. márc. 2. 22:18
 12/22 BM-Striker ***** válasza:
61%

Mit "mentenének meg" az x86-os magok?

Én pont azt írtam, hogy az Intel processzorok teljesítménybeli előnye csökkenni fog, mert az AMD APU-k GPU számításokban erősebbek, és ez a tendencia meg fog maradni, csak úgy, mint hogy Intel cpu magok egy szálon erősebbek fognak maradni.

2013. márc. 2. 22:29
 13/22 anonim ***** válasza:
53%
Én el is fogadom,a véleményedet és, hogy ezt látja az AMD kétségbeesett mérnökei és vezetői a jövő megmentőjének, de véleményem szerint az AMD APU-i az asztali PC szegmensben nem fognak nagy hasznot húzni a tovább fejlesztésből. Az intel egyelőre egy lépéssel előrébb van a processzor főlényben az asztali PC szegmensben, az én belátásom. És úgy vélem, ha az AMD-nek megjelennének az új processzorai, amelyek megszorongatnák az intelt, vagy netán jobbak lennének az intelnél, akkor ez nem maradna sokáig, mert szerintem az intelnek már megvan az űberelni való aduásza. Ez olyan egér macska játék a két cég között, persze nem is csodálkozok, mert a két cég közül az intel az aki jóval több pénzel rendelkezik, és ez meg is látszik a fejlesztésen. Persze ez csak az én véleményem.
2013. márc. 2. 22:51
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Nos igen azért kicsit furcsa, hogy ennyire jónak tartod az AMD-t és, mégis azt a méregdrága i5-öst vetted meg. Nekem egy olcsó Athlon II X2 van nem állítom, hogy rossz, de azért az intel G2020 ami havernak van, az sokkal gyorsabb. Egy i5 már több mint elég bármire, persze az asztali PC szegmensre utalok.
2013. márc. 2. 23:07
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

BM-Striker

Igaz, elnéztem, bocsi.

"az AMD kétségbeesett mérnökei és vezetői a jövő megmentőjének"

Jövő megmentői, kétségbeesett AMD mérnökök? Ezt a hülyeséget hányszor fogod még leírni? Miért is kétségbe esettek?

"az AMD APU-i az asztali PC szegmensben nem fognak nagy hasznot húzni a tovább fejlesztésből."

Asztali PC-knél is az APU irány lesz az egyeduralkodó amiben az AMD-nek a két versenytárssal szemben van némi előnye(intel IGP-ben áll szarul, nV meg még mindig készíti az ARM-es maxwellt, kíváncsian várjuk), szóval nem tartom indokoltnak, hogy ne lenne belőle haszna, úgy végképp nem, hogy a háta mögött a HSA és az új konzolokban AMD APU-k lesznek.

"És úgy vélem, ha az AMD-nek megjelennének az új processzorai, amelyek megszorongatnák az intelt, vagy netán jobbak lennének az intelnél, akkor ez nem maradna sokáig, mert szerintem az intelnek már megvan az űberelni való aduásza."

Valószínűleg CPU fronton a haswell elveri a kaverit, ez talán nem is kérdéses, de IGP-ben megint gyalázva lesz az intel. Sajna ott tart hogy van egy nemrégiben felvásárolt vonala, meg két szarul skálázódó architektúrája amire rájön a csodás driver fejlesztése.

"mert a két cég közül az intel az aki jóval több pénzel rendelkezik, és ez meg is látszik a fejlesztésen. "

Gyártás technológiában meglátszik, viszont még most se értem ekkora anyagi háttérrel miért nem cég érdek a driverek normálisra csiszolása, a programozók itt se hülyébbek mint máshol.

2013. márc. 2. 23:12
 16/22 anonim ***** válasza:
31%

"Nos igen azért kicsit furcsa, hogy ennyire jónak tartod az AMD-t és, mégis azt a méregdrága i5-öst vetted meg"

Nem fura. Én itt az integrációról beszélek, mikor vásároltam még Llano se volt nem hogy már kaveiről lehessen találgatni.

Amúgy ha már itt tartunk kíváncsi leszek a kabini hogy fogja a maga kategóriájában szét alázni az intelt.

2013. márc. 2. 23:16
 17/22 anonim ***** válasza:
43%
Nos az AMD Kabini APU-t helyezi előnyben ami megint csak bukta lesz az asztali PC szegmensbe, szerintem. Emlékezz csak vissza az AMD Buldozer megjelenése előtt, sokan azt hitték, hogy csoda lesz, és le fogja alázni az intelt. Nem mondom elég nagy koppanásnak lehettünk szemtanúi.
2013. márc. 2. 23:37
 18/22 anonim ***** válasza:
42%

"Nos az AMD Kabini APU-t helyezi előnyben ami megint csak bukta lesz az asztali PC szegmensbe"

A kabini a brazos 2.0 utódja lesz, a kaverivel kevered. A brazos konkrét ellenfele meg az Atom, bár erről nem lehet pozitívumot felhozni. Még ellenfélnek mondható a megnyirbált SB-k is, de azok IGP-ben még mindig gyengék, és az üzemidőben a brazossal ellátottak szépen elverik őket. A kabini meg kap GCN-s IGP-t, plusz a jaguar magok is elég jónak ígérkeznek, elvileg azonos órajelen a mainstream dizájnokat(trinity pl) is szorongatják.

A bull más, szükséges rosszként könyvelhető el, egy nagyobb dolog alapja. A kaveri ennél biztosabb lábakon áll, a GCN remek, a CPU modulok is adottak(persze módosítanak rajta), az elődök is jól szereplek és az integráció is mélyül. Kíváncsi leszek a GDDR5-ös rendszer memóval hogyan mennek majd az IGP-k.

2013. márc. 2. 23:53
 19/22 anonim ***** válasza:

Nem keverem a kaverivel egyáltalán, a Kabinit ami az ultravékony hibrid gépekbe és olcsó notebookokba, valamint alacsony fogyasztású asztali PC-kbe szánja az AMD. Nem hinném, hogy ez akkora nagy dobás lenne az AMD-nek, és megingatná a pc asztali szegmensét.

[link]

[link]

2013. márc. 3. 00:13
 20/22 anonim ***** válasza:
22%

Kösz a linkelt cikkeket, ha nem gond nem olvasom el egyiket se újra. Azért gondoltam, hogy kevered mivel nálad eddig az asztali PC-t AMD vonalon a bull/vishera jelentette, természetesen ahogy a brazosok úgy ezek is elérhetőek lesznek ilyen formában.

"Nem hinném, hogy ez akkora nagy dobás lenne az AMD-nek, és megingatná a pc asztali szegmensét. "

Ezt egyáltalán honnan gondolod? Alapvetően a fő célja a kabininek nem az asztali verzióknál van, pláne nem a mini-ITX féle vasakba szánt megoldásokkal akarják "megingatni" a szegmenst, arra ott a kaveri.

A kaveri féle alázást nem ide értettem, hanem ahova főként szánják, mivel intel még most se nagyon tudta megverni a brazost, így a szakadék még tovább fog nőni ha nem hoznak ki valami értelmeset.

2013. márc. 3. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!