Miben, és mennyivel jobb/vagy rosszabb az Nvidia GeForce GT 640 mint a 240?
20K-ért a GDDR5-ös HD 6670 megy újonnan, erősebb mint a GT640, esetleg kicsivel többért GDDR5-ös HD 7750(ez meg főképp erősebb).
Egyébként milyen konfighoz lenne?
"Biztos jók az ATI-k is, de nekem kaotikus a sok HDxxxx elnevezés, ráadásul a nagyobb számú nem mindig erősebb, és van ezer féle, szóval nálam felejtősek.
ma meg csak a sok hülye HD-zás. Szerintem pont azért, hogy ne tudjuk, mi, merre, hány méter."
Ne az AMD-t okold már azért, mert te egy egyszerű számozási rendszert nem bírsz követni, fura mód én tudom miről van szó ahogy elég sokan másik is tudják.
Nem mindig a nagyobb "számú" az erősebb? nV-nél is jelen van ez. Amúgy ha már nV, a GTX 560 remek példa, 4 verzió volt, GTX 560 SE/GTX 560/GTX 560Ti/GTX 560Ti 448. Hát igen, az egyszerű ember nyilván tudta is mi a különbség...
GTX460 nál is volt ilyen kavarás mint egy régebbi kérdésben láthatuk
ebböl is készült jópár lényegesen eltérö teljesítményü változat
kérdezö tegnp még volt ipon on 21ezer forint ért
HD6770 1GB DDR5 ami elég best buy amig még kapni...
ha mindenképp nvidiát szeretnél akkor helyedben én GT630 1GB DDR5 -t venném 17ezer kb. vagyis kicsit olcsóbban megúsznád
elörébb is vagy kicsit mint mostanid
.
a gond az hogy valószinü gts240 ed gyári hibás vagy pedig tápod hibás/roszminöségü
és más hardverhiba is lehetséges
vagyis nem azért rosz a kártyád szimplán mert gts240 és akor gyenge és természetes hogy képhibás ha játszol...
csak aban reménykedhetsz hogy csak vga hibás és más nem is a vga csere megoldja gondodat
és pl új vga t nem vágja haza szintén a mostani tápod
használt vga nem jöhet szóba? mert ha mindenképp nvidia kéne akor jobban járnál
és mondjuk táp Model nevét leirhatnád
Enyiéry nagyon jó vételnek tünik :DD
biztos van rá majd 90ezred
azt a 70ezer pluszt könyen öszeszeded:P
érdekes ár maradt rajta:D...
Nem a gt640-hez nem kell akkora táp, egy komplett gépnek kell tápegység, a vga-t kiemelni semmi értelme. 360-as táppal etettem sokkal komolyabb gépet.
Az más kérdés, hogy codegenre semmit se kötnék.
úgy kb. minimum(!) 101%(!) hogy a Codegen 400W os tápod miatt müköd-ött/ik roszúl a gts240 esed és tette tönkre /ha tönkre ment (valószinü 99% ba hogy valami kisebb hibája minimum van)/
vagyis amig normális(!) tápot nem veszel addig felesleges videokártyát újat vened...
ha nincs 8-11ezred akkor használtan kel keresned de az kétséges hogy 5-6ezer alat találj sok jót vagyis enyi minimum majd kel
mivel mobilon vagyok így kénytelen vagyok három komentbe linkelni:P
Pl. ezt veném
hibá keresek most újonan nincsen semmi
minden 10ezres felár van...
de még szerintem GT630 1GB DDR5 is jobb vétel lene pcx.hu n gt640 legolcsóbb és ez az gt630 ddr5 20ezer mindketö kb. sajnos
gt440 meg gt630 az ugyan az
gt640 t meg sehol se látok ddr5 el de gondolom akor 30ezer körüli ára lene
és szerintem teljesítményben még jobb is lene ez a két kátya mint gt640
és fogyasztásúk szintén alacsony, tápcsati se kel rájuk
az már más kérdés hogy ha lene kinálat akor lene válszték:D de sajnos nincs még használtan se igazán látok ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!