Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi az oka annak, hogy csak...

Mi az oka annak, hogy csak többszöri indítás után indul el a számítógép?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Bekapcsolom a gépet. A két működést jelző lámpa közül a zöld folyamatosan világít, (ahogy szokott) a narancssárga, (ami villogni szokott) az nem villog. Hallani, hogy beindulnak a "szervei", de képet nem ad.

Kikapcsolom a főkapcsolóval, mert a gombokra nem reagál, pár másodperc múlva vissza, újra elindítom, a fent leírt probléma megint megtörténik, megint kikapcsolom, újra be, aztán újra ki, és újra be.

Körülbelül 4-5 próbálkozás után tudom ténylegesen elindítani, innentől megy minden hiba nélkül, amíg ki nem kapcsolom.

2013. febr. 20. 18:53
1 2
 11/14 zakhaev ***** válasza:

az elemkivétel a bios reset :)

lehetséges hogy a vga döglődik ha képet nem ad, ha a procival lenne baj el se indulna, a lap meg a táp jöhet szóba , de a tápot is kizárnám mert akkor ha be is indulna adna képet, olyankor mikor neked nem ad!

vinyót kizárom mert ha az döglene akkor kép lenne..

vga, vagy lap, a kondikra nézz rá, fénynél, és alaposan vizsgáld meg a vga-t is meg a lapot is! [link]

a 3. képtől látod a kondit, ha esetleg nem ismered fel, azért linkeltem, nézd meg hogy ki van-e durranva vagy nem e púpos, nem kötelező neki kidurrannia ha tönkremegy!

2013. febr. 23. 17:56
 12/14 A kérdező kommentje:

Aha! Akkor megcsináltam a bios resetet is. :D

De annyit már összeraktam, ha indítom a gépet, nem villog a hdd led-je. Szóval az is lehet, bár nem tudom, hogy van-e összefüggése a hdd-nek a videókártyával.

A képet nem ad, azalatt azt értem, hogy bekapcsolás után semmi nem jön elő, szóval se a gép adatai, semmi, csak egy nagy feketeség, és folyamatosan búg a gép, a hdd led villogása nélkül, és nem reagál se az "on" gombra, se a reset-re. csak a főkapcsolóval tudom leállítani. Amikor sikerül elindítani, akkor pittyog is egyet, sikertelen indításnál ezt a hangot se adja.

Tudom, nehéz így bármit is segíteni, de ezt még leírtam, hátha mégis összejön valami. :)

2013. febr. 23. 18:20
 13/14 A kérdező kommentje:
Ja és köszi a linket, majd nappal ránézek még egyszer!
2013. febr. 23. 18:22
 14/14 zakhaev ***** válasza:
ha egyet sipol az azt jelenti hogy bootol, hdd nem lehet hibás mert ha az lenne hibás attol lenne kép, viszont egyaltalán nem jönne be a win, ott valamia lapoddal lesz. kondikat nézd át a proci környékén!
2013. márc. 1. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!