Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi az oka annak, hogy csak...

Mi az oka annak, hogy csak többszöri indítás után indul el a számítógép?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Bekapcsolom a gépet. A két működést jelző lámpa közül a zöld folyamatosan világít, (ahogy szokott) a narancssárga, (ami villogni szokott) az nem villog. Hallani, hogy beindulnak a "szervei", de képet nem ad.

Kikapcsolom a főkapcsolóval, mert a gombokra nem reagál, pár másodperc múlva vissza, újra elindítom, a fent leírt probléma megint megtörténik, megint kikapcsolom, újra be, aztán újra ki, és újra be.

Körülbelül 4-5 próbálkozás után tudom ténylegesen elindítani, innentől megy minden hiba nélkül, amíg ki nem kapcsolom.

2013. febr. 20. 18:53
1 2
 1/14 zakhaev ***** válasza:
a probléma ott van hogy nem villog a hdd ledje, ami lehet attól hogy szar a vinyód viszont a "de képet nem ad" miatt nem valószínű mert köze nincs a vinyóhoz, az inkább egy alaplap ami boot közben megreccsen, ez lehet oc-től, nem megfelelő bios configtól, vagy egyszerűen csak attól hogy rossz a lap, probáld meg kivenni az elemet a lapból aztán visszarakni bele egy 15 mp mulva, és ugy elm mennie kellene!
2013. febr. 20. 18:56
 2/14 anonim ***** válasza:

- Videókártya döglődik

- Alaplap döglődik

- Táp döglődik

- Vagy a fentiek bármilyen kombinációja

2013. febr. 20. 19:02
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors tippet, legközelebbi bekapcsolás előtt megpróbálom!

Amúgy kb 3 napja csinálja.

Ami biztos, hogy a Bios-t nem piszkáltam, a többi lehetséges hibát nem tudom ellenőrizni. :)

2013. febr. 20. 19:04
 4/14 A kérdező kommentje:
Jaja, valami biztos döglődik, attól félek én is! :(
2013. febr. 20. 19:04
 5/14 anonim ***** válasza:

Azért lehet futnék egy kört, az ügyben, hogy nem-e lazult meg az egyik kábel, nekem volt olyan, hogy egy időben csak úgy leállt a gépem, még évekkel ezelőtt, a hddn valahogy meglazult az csatlakozás. Utána jó lett. Lehet nálad is ez a gond, vagy a táp kábel lazult meg.

Illetve nézd meg eseménynapolóban, hogy fel-e állt a rendszer.

Sajnos sok féle opció lehet, de, hogy a ram, az alaplap, a hdd, vagy a táp haldoklik, ezer dologra rá szokták fogni.

De az is lehet, kell egy bios reset, és megoldódik a probléma.

Előbb nézd meg szoftveresen, aztán, ha semmi, akkor nézd meg a csatlakozások.

2013. febr. 20. 19:16
 6/14 anonim ***** válasza:
Első körben szereznék egy tápot próbaként és közben ránéznék az alaplapi kondikra, nem púpos-e valamelyik.
2013. febr. 20. 19:53
 7/14 A kérdező kommentje:

Akkor ezt úgy látszik nem én fogom megjavítani.

Mert amit a felsoroltakból meg tudok csinálni az az elem kivétele, a rendszernapló, és a kábelek ellenőrzése. :D

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

2013. febr. 20. 20:06
 8/14 anonim ***** válasza:
Azért a kondikra ránézhetsz, kis henger alakú bizgentyűk, mindenfelé elszórva az alaplapon :) Ha valamelyik púpos, azt rögtön észre lehet venni! A tápcsere sem ördöngösség, 4db csavar fogja és a kábeleket kell lehúzni.
2013. febr. 20. 20:17
 9/14 zakhaev ***** válasza:
5#
2013. febr. 22. 18:39
 10/14 A kérdező kommentje:

Az elemet kivettem, visszaraktam, a csatlakozásokat megnéztem, és a kondikat megnéztem, nem láttam semmi különöset. Még megpróbálnám a bios resetet, ha segítene valaki leírni a folyamatot, mert eddig sajnos nem jártam sikerrel. :(

Szerintem tuti, hogy hardveresen haldoklik valami.

2013. febr. 23. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!