Milyen tápegységet vegyek?
Szerintetek milyen PSU-t vegyek a következő confighoz:
CPU: E3400
GPU: HD7750
RAM: 4GB (1333MHz)
Most egy 400W-os van, ami szerintem eléggé gyenge. A videokártyát nem rég vettem, ezelőtt egy kisebb fogyasztású volt (bár ez sem fogyaszt sokat), és mióta megvan, észrevettem egy kis lassulást, gondolok itt a mappák megnyitására, vagy a netezésre. A másik ok pedig a következő: multkor az egyik játékban maximum beállításokkal Fraps-el videót akartam felvenni, és 60-as FPS limitnél 55-60 FPS volt, majd másnap márcsak 35-40, aztán tegnap ismét 60 körül volt, most pedig megint nem, illetve ha a VGA-t felhúzom 880MHz-ről mondjuk 950MHz-re, akkor már nem tölti be a játékokat, fekete képernyő fogad. Ez annak tudható be, hogy nem kap elég áramot a videokártya vagy a processzor?
Válaszaitokat előre is köszönöm. :)
nem bir bármekorra tuningot a vga
minden egyes példány más tuningot bir és hardverkörnyezetöl is fög meg hömérsékletöl
kitudja mért ment máshképp fraps leginkább szoftveres dolog lehet
de egy erösebb proci mugy sem ártana azért...
Ha a táp kevés, akkor rendszertelenül - általában nagyobb terhelésnél - újraindul a gép.
Egy 400 W-os táp önmagában nem gyenge. Nézd meg, hogy a +12 V-os ágak mennyire terhelhetők, azután matekozz kicsit az alkatrészek fogyasztásával. (Sima öszeadás, kivonás.) A matematika egzakt tudomány, úgyhogy hihetsz az eredménynek.
"A matematika egzakt tudomány, úgyhogy hihetsz az eredménynek."
Ez igaz, csak van még egy ismeretlen az egyenletben! A gagyi táp gyártók hazugsága! :D
FSP HEXA 400W
Ha nagyon akarod, akkor 500W DE felesleges! Bőven viszi a 400W
#5 Ha a táp adatlapján az szerepel a +12V-os ágnál, hogy 15A akkor az annyi.
Az más kérdés, hogy ha ezt egy 400 W-os táp produkálja, akkor a táp bőven gagyi. Meg nyilván az ember nem venne mérget rá, hogy a +12V nem 14, vagy 18.
Viszont ha itt megkérdezed, hogy egy DELTA táp milyennek számít, akkor a kisokos, "szajkózom amit olvastam" 15 évesek simán legagyizzák és tolják is valamelyik aktuális FSP-t. Holott legalább akora név a szakmában, mint a Fortron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!