A laptopom gyakran újraindul és nagyon fontos munkaeszközöm. Szervizbe vigyem, vagy van valakinek ötlete?
Toshiba Satellite L750 M Újgenerációs core i7, usb 3.0, 640GB hdd,8 GB ram, NVIDIA 1gb videókártya, WIN 7 - 64 bit
Sokszor amikor videóvágó programokban konvertálok FULL HD-s filmet (ediusban, vagy pinaccle studioban), egyszerűen kikapcsol a gép. Lehetetlen, hogy a paraméterei mellett ne bírná, sőt, van hogy egy hónap alatt nem jelentkezik a probléma, máskor meg napi kétszer is. Minden nap használom a gépet, és nem értem mi lehet a baja. Kérlek segítsen, aki tud valami hasznosat mondani!
Megnéztem, 68 fokos a proci, egyszer amikor 7 programot használtam egyszerre, és az egyik animációkészítő volt, volt már 85 fokos is.
Egyébként használok egy bivaly laptophűtőt.
Lehet, hogy tényleg szervizbe kéne vinnem... Esetleg nem tudtok valami beállítást a WIN 7 alatt, hogyan tudom meghatározni, hogy mennyire vegye igénybe a procit a szoftver? Vagy egy globális beállítást akár...
Azt hiszem sikerült megtalálnom a problémát, és most leírom a gyanúmat, hátha ezzel másoknak is segítek, akik ilyen problémával találkoznak. Az a sejtésem, hogy a táp nem bírja. Be van dugva egy BIKA laptophűtő, USB-től. Optikai egér, USB2. És USB3-mon egy olyan winchester, aminek nincs külön tápkábele, hanem minden energiát a laptopról vesz fel.
Szerintem ezt nem bírja lekezelni a laptop tápja, és ezért kapcsol ki.
Elvileg nem kell erzekelo, ha nem birja a tap, egyueruen nem ad arampt. Azota nem volt problemam, remelem megoldodott. Mindenesetre koszonom az otletelest!!
Meg annyi eszembe jutott, hogy a 80%-os felmelegedes lehet h egy relativ ertel, nem pedig celsius. Persze lehet h nem, csak eszembe jutott.
Koszi megegyszer! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!