Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A laptopom gyakran újraindul...

A laptopom gyakran újraindul és nagyon fontos munkaeszközöm. Szervizbe vigyem, vagy van valakinek ötlete?

Figyelt kérdés

Toshiba Satellite L750 M Újgenerációs core i7, usb 3.0, 640GB hdd,8 GB ram, NVIDIA 1gb videókártya, WIN 7 - 64 bit

Sokszor amikor videóvágó programokban konvertálok FULL HD-s filmet (ediusban, vagy pinaccle studioban), egyszerűen kikapcsol a gép. Lehetetlen, hogy a paraméterei mellett ne bírná, sőt, van hogy egy hónap alatt nem jelentkezik a probléma, máskor meg napi kétszer is. Minden nap használom a gépet, és nem értem mi lehet a baja. Kérlek segítsen, aki tud valami hasznosat mondani!

2013. febr. 12. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Gondolom a konvertálás eléggé megterheli a processzort. Vegyél alá a laptophűtőt. De előtte nézd meg mondjuk speedfan nevezetű programmal hogy hány fokos a cpu, konvertálás közben.
2013. febr. 12. 18:36
 2/7 K.Ádám ***** válasza:
Mint ahogy az előző válaszoló is írta, lehetséges hogy a magas hőmérséklet miatt a gép biztonsági okokból leáll. De lehet hardveres problémája is, nekem egy haldokló CPU csinálta ezt, de ezt így nem tudom megmondani. Ajánlott megnézetni a szervizzel, ők biztos tudják mi a baja.
2013. febr. 12. 19:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Megnéztem, 68 fokos a proci, egyszer amikor 7 programot használtam egyszerre, és az egyik animációkészítő volt, volt már 85 fokos is.

Egyébként használok egy bivaly laptophűtőt.

Lehet, hogy tényleg szervizbe kéne vinnem... Esetleg nem tudtok valami beállítást a WIN 7 alatt, hogyan tudom meghatározni, hogy mennyire vegye igénybe a procit a szoftver? Vagy egy globális beállítást akár...

2013. febr. 12. 19:17
 4/7 A kérdező kommentje:

Feltöltöttem képet is, hátha segítség a nálamnál hozzáértőbbeknek:

[link]

2013. febr. 12. 19:20
 5/7 A kérdező kommentje:

Azt hiszem sikerült megtalálnom a problémát, és most leírom a gyanúmat, hátha ezzel másoknak is segítek, akik ilyen problémával találkoznak. Az a sejtésem, hogy a táp nem bírja. Be van dugva egy BIKA laptophűtő, USB-től. Optikai egér, USB2. És USB3-mon egy olyan winchester, aminek nincs külön tápkábele, hanem minden energiát a laptopról vesz fel.

Szerintem ezt nem bírja lekezelni a laptop tápja, és ezért kapcsol ki.

2013. febr. 12. 20:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Őhm, ez így érdekes. De akkor lehet hogy mind2 volt a hiba. Mert magas proci hőmérsékletnél, kikapcsol a gép. A tiéd pedig igen magas. Én az 55 fokot is magaslom egy laptopnál:D csináltam is egy laptophűtőt, full terhelésnél 45 fok. De az is igaz hogy az erősebb procik mint a tiéd, az i7 est, nehezebb lehűtenie, és legtöbbször magasabb hőfokon is üzemelnek mint a többi. De egy átlag laptophűtő olyan 2-3 wattot fogyaszthat. De ha tényleg minden be van dugva a laptopba, hát nem lehet tudni. Lehet hogy van benne olyan érzékelő hogy nagy áramfelvétel esetén is kikapcsol. De ilyenről nem hallottam.
2013. febr. 12. 21:54
 7/7 A kérdező kommentje:

Elvileg nem kell erzekelo, ha nem birja a tap, egyueruen nem ad arampt. Azota nem volt problemam, remelem megoldodott. Mindenesetre koszonom az otletelest!!

Meg annyi eszembe jutott, hogy a 80%-os felmelegedes lehet h egy relativ ertel, nem pedig celsius. Persze lehet h nem, csak eszembe jutott.

Koszi megegyszer! :)

2013. febr. 13. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!