AMD FX 6300-at meddig lehet húzni?
Sok mindentől függ:
- Jól szellőző ház
- Tuning cpu hűtő
- Nagy táp, mert baromi sokat fogyasztanak az amd-k
- Tuning alaplap
Mindegyik modellnél más ez az érték, nem lehet pontosan megmondani, de nagyjából 4,5-5GHz között lehet a vége. A túlhajtáshoz megfelelő alaplap mellett kell egy megbízható és kellő teljesítményű táp és jó teljesítményű hűtő illetve megfelelő házszellőzés is! Az FX-6300 maximális hőmérséklete a gyártó szerint 70C, így extrém terheléskor is ez alatt kell maradni!
Nekem pont FX-6300 procim van egy Asus M5A97 Pro deszkában (8 tűs CPU táp, 140W TDP ellátás, hűtőbordás VRM stb), a tápegység egy Sea sonic bendős 450W-s modell egyetlen 12V ággal, ami maximum 396W leadására képes. A processzoron egy Cooler Master Hyper 212+ hűtő figyel, míg a házban a keringést 3db 12cm-es ventilátor végzi. Így a procit vígan használom 4GHz órajelen és max terhelésen (Prime95) is csak 55C-ig melegszik (22C fokos szobában). A fogyasztás mérőm szerint max CPU terhelésen 20W-tal nagyobb fogyasztása lett a konfignak azaz ennyivel vesz ki többet a konnektorból az alap órajelhez képest. Kisebb feszültség emeléssel (1,35V) elsőre vette a proci a 4,5GHz-es akadályt, de úgy már könnyen eléri és túl is lépi a 60C hőmérsékletet (maximális hűtő fordulatszám mellett is) és a konnektorból már 80W többletfogyasztás volt mérhető.
Az Ipon tesztjében 1,475V feszkóval 4,7GHz-t értek el az Ő példányukkal és egy drágább fajta hűtővel, de a fogyasztás és hőtermelés ott már igen brutál lehet ekkora túlfeszültséggel (az éppen ezzel együtt tesztelt FX-4300 és 8350 ugyanekkora feszkóval túllépték az 5GHz-t is, szóval szerencse is kell a jó eredményhez).
én nem pontoztam le senkit!!
köszönöm a válaszokat.
látom azért népszerű az fx termékcsalád nekem is 6300 van, bár én nem húztam 4.0 ig csak 3.7 ig így nekem átlag 17C on marad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!