Az Asrock FM2A85X Extreme 6 elbírna kettő videókártyát crossfire-be?
Miért ne lehetne 5800K-ra CF-t építeni?
Az a proci alapórajelen simán kihajtja a HD7770 CF-t.
Szerintem aki CF rendszert épít,az fullHD-ban gondolkodik.
Egyébként én is pont így fogom csinálni,Extreme 6 alaplap,először csak az APU fog ketyegni,majd 1-2 hónapra rá egy HD7870,majd ha kevésnek érezném,akkor a procit felhúzom 4,5GHz-re,és megy mellé még 1 HD7870/7850,ha pedig kevés a proci,akkor Richland APU-ra cserélem az 5800K-t.
"Miért ne lehetne 5800K-ra CF-t építeni? "
Lehet, de több okból is értelmetlen ez az irány, egyrészt eleve hülyeség volt az APU mellé venni egy hd7770(főleg 2GB-os verziót), számoljunk egy kicsit, nagyjából A10 5800K: 30.000 Ft, 2 db. asus hd7770 2GB 80.000 Ft és egy FM2A85X Extreme 6 30.000 Ft, ez így 140 000 Ft persze ezt így egyben kellene kifizetni, de azért az látszik hogy ennyi pénzért csak jobb megoldás van mint apu +cfx, Richland APU szinte semmiben nem különbözik a Trinity APU-tól, tehát az nem egy lehetséges fejlesztési irány.
Nem olvastam végig a válaszokat,de szerintem ha először APU-t vesz,majd később szeretne dedikált VGA-t,akkor jó ez a felállás.
Persze annak tényleg nincs értelme,hogy egyszerre veszek egy HD7770-t egy A10-el.Oda valóban 750K kellene.
De ha a VGA vásárlás később lesz,akkor már más.
Na végigolvastam,így hogy megvan már neki a proci és egy HD7770 2GB,így már tényleg úgy jár a legjobban,ha vesz még egy ugyanilyen kártyát,és mennek CF-be.
Egyébként itt hülyeséget írt valaki,mert HD7770 CF-nél már jól jöhet,ha mind a két kártya 2GB,mivel ott már szükség lehet rá.
És a CF-nél nem adódik össze,nem lesz 4GB VRAM.....
Ez valami iszonyat szar konfig lesz így.
1. Mi a halálnak belépőszintű AMD alá 30 ezres alaplap?
2. Egyáltalán minek AMD processzor alá Crossfire? AMD cpu-k rakat szart nem érnek 2 vga mellett. (tapasztalat fx8150 mellett)
3. Ki az a lökött aki ezt a konfigot összerakta neked? Mert hogy qrvára nem ért hozzá, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!