Vélemények/tanácsok az alábbi konfigról? (Előrebocsátom, h. NEM elsősorban játékra szánom)
Szóval itt a cucc:
---------------------------------------------
-PROCI: Intel Core i5-2310 processzor
-HŰTŐ: Noctua NHD14 processzor hũtő
-ALAPLAP: Gigabyte B75-D3V alaplap
-MEMÓRIA: 2x Corsair 4GB DDR3 1333MHz CMV4GX3M1A1333C9 memória
-VINYÓ: Seagate 1TB SATA3 32MB ST1000DM003 merevlemez
-VIDEÓKÁRTYA: Gigabyte GT 610 1GB DDR3 GV-N610D3-1GI videókártya
-HÁZ: Chieftec Libra Gaming LF-02B-OP fekete számítógép ház
-TÁPEGYSÉG: Corsair 750W CMPSU-750CX tápegység
-----------------------------------------------
Elsősorban a következő dolgok érdekelnek:
1. Egyáltalán kompatibilisek-e egymással cuccok ?:)(Utoljára 10 éve vettem gépet, azóta rengeteg dolog változott, és nem nagyon követtem a dolgokat)
2. Elbírja-e a táp ezt a konfigot, ha még hozzávesszük, hogy van +1-2 vinyó, és DVD író?
3. A választott házba belemegy-e ez a konfig?
4. A márkákkal kapcsolatos tapasztalatok, elsősorban alaplap, vinyó, videókártya. Mennyire hajlamosak tönkremenni ezek? Esélyes, hogy kibírnak 6-7 évet?
A válaszokat előre is köszönöm :)
Bocsi, de a "szmájlival", valamint a szövegkörnyezettel együtt úgy tűnt, lenéző vagy a többiekkel szemben.
Ha fontos a processzor-erő (és ilyen felhasználásban minidg jobb a több), akkor mindenképpen K-s i5-öt vegyél Z77-es lappal, pl 3570K-t. Aztán mehet a tuning. Amit a hűtésen spórolsz, az mehet a prociba, alaplapba, egy korrekt cooler 10-12ezer Ft.
Nem ismerem ezeket a programokat, de vga-nak semmi szerepe?
Ezen kívül javasolnék egy ssd-t is a gyorsabb működés miatt.
"Z77-es lappal"
Pl. ez megteszi?:
"Nem ismerem ezeket a programokat, de vga-nak semmi szerepe?"
Van néhány kliens-oldali alkalmazás, amit ha pl. WPF-ben csinálok meg, az használ videókarit, de arra még a mostani gépemben lévő is bőven elég. Szóval ez tényleg nem kritikus pont. Azért akarok mégis különálló videókarit saját memóriával, h. 1. ne a rendszer RAM-ot egye, 2. azért pl. a CS 1.6 elfusson 100 FPS-en. Az integrált videókártyák meg eléggé gyalázatosak, még egy ilyen tizenX éves játékot se bírnak elfuttatni rendesen. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
"Sőt, ha az említett programok jól párhuzamosíthatók, azaz kihasználják a több processzormagot, akkor egy 8 magos Bulldozeren is elgondolkodnék."
Eléggé Intel párti vagyok :)) Bár nem követem már régóta a fejleményeket hardverügyekben, de 8-10 éve, mikor utoljára vettem gépet, az volt az általános vélemény, hogy az AMD-nek volt egy jól sikerült időszaka, amikor kihoztak pár versenyképes procit, de alapvetően gyengébb, mint az Intel.
Na ja, de viszont a rendszer RAM-ja lassabb, mint amit a videókarikba raknak, és lassabb csatornán is éri el az integrált kártya, vagy nem?
Persze ez lehet, hogy már nincs így, de régen, még az alaplapra integrált videókártyák esetén így működött :)
"Na ja, de viszont a rendszer RAM-ja lassabb, mint amit a videókarikba raknak, és lassabb csatornán is éri el az integrált kártya, vagy nem?"
Az olcsó DDr2-nél? Ki van csukva, a PCIE-vezérlő meg a prociban van így az integrált VGA pont nem fér lasabban hozzá a ramhoz, nem úgy mint amikor a chipsetben volt.
"DDR3-as asztali ram kb olyan gyors, mint a DDR3-as VRAM."
Ez se igaz, a legtöbb kártyán GDDR2, GDDR3, GDDR4, GDDR5 ram van. van pár olcsó amin meg DDR3.
A DDR3 olcsóbb és egyben lassabb is mivel sokkal rosszabb időzítése van. De az olcsó kártyákon lévő ramoknál még az is jobb.
a belinkelt lap nem rossz, de van persze olcsóbb (3-4 ezerrel) is.
Nem mondom, hogy a B75 chipset gagyi, de ugye a Z77-hez képest összes többi butább, kevesebbet tud. Ha nem használod ki a különbséget, akkor tökéletes az eredetileg írt lap is.
Ha nem tuningolsz tök felesleges kidobás i5-ből K jelzésűt venni.
Ha használsz virtualizációt a munkádhoz, akkor meg pláne, mert a K szériában NINCS virtualizáció pont azért, hogy munka gépbe senki se vegye. Intel nem hülye.
Ha már veszel VGA-t, akkor még se olyat vegyél, amit egy újkorában gyenge 5-6 éves kártya is körberöhög. GT640 vagy Radeon HD66xx, HD67xx inkább. vagy maradj az integrált Intel HD-nál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!