Mi a különbség egy asztali gép és egy laptop i3/i5/i7 processzora között?
+1 agentK
.
200ezres laptopban nincs olyan videokártya ami indokolná az i7 et
munkába ha meg befogsz egy olcsókategóriásnak számító i7 es laptopot akkor szépen megsül idövel
.
egy asztali i5 el jobban jársz és 160 ba már kb. ott van 7870 melet is az i5 vagyis árban belefér
.
vagyis ebben az esetben amit irsz semmiképp sem jövedelmezö egy i7 es 200ezres laptop
hordozhatóság ha fontos akkor is i3/i5 böven elég (igen "csak" 2 magos 4 szálas proci) bármire
.
ha meg különösebb okod van i7 re akor asztaliba is tán belefér 170 be kb. vagy tán kevesebbe is és a videokártya még így is erösebb lesz melette mint laptopban ami van...
játékra és munkára a minimum 250-300ezer lene egy laptop
ahhol már valóban van értelme erösebb procinak és biztos elég minöségi is minden hogy 100% on kihasználva sem lesz gond vele
és persze abban az árban már ott a full hd felbontás is remélhetöleg
.
viszont amilyen asztalit kapsz enyiért az már naguon bika is lehet...
(7970/680 vga)
Rengeteg embernek csak divatból van laptopja,semmi szüksége nincs a hordozhatóságra,csak elmondhassák hogy jajj nekem laptopom van,mintha az mekkora nagy szám lenne.
Ezek általában tini lányok,meg hozzá nem értők.
Kedves Kérdező!
"Azt nézegetem,hogy az én asztali i3-asom 2magos,4szálon dolgozó,magonként 3,3Ghz-n dolgozik,míg egy laptopban lévő i5-ös ugyanúgy 2magos, 4szálas és csak 1,7-2,8Ghz-ig dolizik magonként.Az i7-es megy tán akkora frekin,mint az én i3-asom.Akkor lapotopban nincs is akkora teljesítmény?"
Ezt most ugye te sem gondoltad teljesen komolyan?
Az Intel Core E szériájában vannak olyan darabok, amik képesek 3200 MHz-en dolgozni, ugye 2 magon, 4 szálon. (Természetesen mobil processzorok)
Akkor most vagy az egy bitang erős laptop processzor, vaaaagy a Te asztali processzorod nem kóser?
Amire utalni akartam: Szerintem ez pont nem egy jó összehasonlítás volt. De legalábbis nem pontos. Vannak olyan i7-es processzorok, amik 2 magon 1800-at produkálnak, meg persze vannak olyan i5-ösök is, amik 4 magon és 8 szálon 3-3,1 GHz-es sebességgel pörögnek.
Én azért még annyit hozzá tennék, hogy nem is érdemes összehasonlítani őket, mert nem egy kutya. Kicsit olyan, mintha egy Ladát meg egy BMW-t hasonlítanánk össze. Mindkettő 4 kerekű, mindkettő autó, és mindkettőnek van motorja. Mindkettő jó valamiben.
Személy szerint én a laptopomat semmiért nem adnám, főleg nem egy 15-20 kilós bádogdobozért :) (Tessenek érteni a viccet!)
Az asztali jobb teljesítményű, de cserébe a fogyasztása is nagyobb, ahogy ezt már fentebb is leírták.
A lapos viszont hordozhatóbb, ahogy már fentebb is írták.
És egy kis OFF:
Tegye fel a kezét, aki 17"-on látja a különbséget HD és HD Ready között! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!