Két operációs rendszert lehet egyszerre futtatni egy alaplapon?
Vírtuális géppel gondolom lehetne. Csak ennél jobb megoldásra gondoltam.
Érekes, számítástechnikával kapcsolatban olyat mondani hogy "nem lehet".........talán majd 2050-ben?
Természetesen kedves kérdező LEHET egy processzoron (vagy pláne több processzoron) akár 8 operációs rendszert is futtatni, ha van hozzá elég processzormag, memória, stb. és a proci támogatja a virtualizációt.
De maradva a témánál, itt egy leírás Windows 7 + Linux egyszerre való futtatására:
Ha mindkettőn kell kép is, akkor szükséged lesz 2db VGA-ra a gépbe. A fenti cikkben a srác azt írja, hogy a procimagok felét kapja egyik, felét a másik OS és ugyan így a ramokkal, de a hozzászólások alapján ezt állítani lehet!
"ilyen kell nekem is"
:)
A linkelt cikkekkel kapcsolatban se felejtsük el, hogy itt (minden esetben) fizikailag csak 1 oprendszer fut (az utolsó linkelt cikk esetében a Xen is egy önálló rendszer, illetve köztes réteg), ami utána virtuálisan futtatja a többit.
A virtualizálás technikája pedig megint egy másik kérdés. [link]
9-es igazad van, csak az nem mindegy, hogy egy virtuális gépben egy processzor mag van és mondjuk virtuális Intel GMA950 "videóvezérlő" vagy rendesen ki tudja használni az OS a hardware lehetőségeit.
Kedves kérdező, azért írtam a virtualizáció támogatását, mert sajnos Intel oldalon rengeteg prociban nincs benne, így a sokat ajánlgatott i5 procik "K" jelzésű tuning verzióiban se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!