Lacessz kérdése:
Vettem egy pentium D820 at 2.8 GHZ Dual-Core és felismeri meg ienek, de pl a Battlefield Bad Company 2 be 10 fps alá megy ez hogylehet? A régi procim mindenbe rosszabb volt és mégis 30 fps felett ment.
Figyelt kérdés
2013. febr. 5. 21:28
11/17 anonim válasza:
A Pentium-D-hez meg még komolyabb hűtő kellene! Ha alapfeszültségen tuningolsz, akkor nem lesz sokkal melegebb a proci (kb +3-5C). Ki kell kisérletezni, hogy mennyit bír alapfeszkón az E2200...
12/17 A kérdező kommentje:
mármint annyira melegedni hogy tönkre megy
2013. febr. 8. 21:44
13/17 A kérdező kommentje:
értem köszi
2013. febr. 8. 21:46
14/17 A kérdező kommentje:
már megoldottam van egy Pentium Dual Core-om E5800 3.2 GHz :D
2013. márc. 1. 11:37
15/17 anonim válasza:
Na az már értelmesebb megoldás. Szintén Core 2 alapú, de az eredeti procidnál másfélszer combosabb, a Pentium-D-nél meg több, mint 2x gyorsabb, ráadásul jóval kevesebbet is fogyaszt (D820=95W, E5800=65W). Bár mai szemmel ez is egy alap CPU, azért így is érdemben sikerült előrébb lépned! :)
16/17 A kérdező kommentje:
na ezt jó hallani :D mosmár legközelebb ddr3 ra megyek át
2013. márc. 2. 08:59
17/17 anonim válasza:
Maga a DDR3 nem hoz önmagában nagy gyorsulást, max annyi értelme van, hogy olcsóbb vagy platformot is váltasz (ahhoz új proci, alaplap is kell). Egyes s775 deszka képes lehet DDR2 vagy DDR3 RAM fogadására, de a DDR3 nem hoz érzékelhető gyorsulást. Phenom II procik is képesek AM2+ deszkában DDR2 vagy AM3 deszkában DDR3 memóriával üzemelni, de a teljesítményre ez sincs komolyabb hatással. A RAM órajele hasznos az integrált grafikus vezérlők esetén, de mivel a CPU-k általában nem a memória sávszélességen véreznek el, ott nem számít sokat. Nekem is volt egy 3GHz-s Phenom II X4 procim DDR2-800 és később DDR3-1333 memóriával. Különbség érzésre semmi nem volt, de pl a 3DMark CPU pontszáma sem változott. Persze nem is ezért váltottam DDR3-as platformra, hanem azért mert az új deszka már támogatta az új procikat is, így később tudtam bele tenni egy FX-6300-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!