CPU RAM és VGA tuning érdekelne. Kezdő tuningos vagyok. CPU-t szeretném OC-zni, ha emelem az orajelet a BIOSban a Feszültséget is nekem kell megadni vagy azt automatikusan állitja a gép amennyi kell a procinak?
Esetleg windowsbol is lehetne tuningolni?
ÉS a VGA órajelet hol kell állitanom? és mennyit lehet huzni rajta? Mennyi a célszerű? Honnan tudom hogy mennyit bir még a VGA és a CPU orajele?
(Asus z77 alap, i5 3570K, Kingston 2x4gb 2400Mhz, ASUS 7870, Tt smart 630W, CM H412 Slim hűtő)
Cpu tuningot csakis biosból. Annál a procinál csak a szorzót kell emelni. Viszont játékokban nem lesz gyorsabb semennyivel, mert elég erős az a cpu (persze, ah 800x600-on játszol, akkor számít :D )
Vga-t meg a CCC-ből tudod húzni, ott a tálcán. Az alap AMD-s program. Vagy pl afterburnerrel.
értem, csak az orajelet állitom, szoval a Volthoz nem kell hozzányulni a biosban?
Ja és a tápom elég lesz-e ehhez a konfighoz?
Táp elég lesz.
Nem ismerem az új intel lapok működését. Majd ír valaki tapasztalt. Régebben a lapok normál fesz beállítás mellett hajlamosak voltak túl nagy feszt adni a procinak, így érdemes volt manualon megadni egy értéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!