Mi a kábeltípus neve, amivel összeköthető egy LED tv (LCD tv) és az asztali PC? Monitor gyanánt használnám a LED tv-t.
Azt látom, a PC-n szintén 3 sorban 5-5-5 tüske jellemző, csak hogy van tüskés, és ennek inverze bemenet is , ami ilyen. Az előbbi IOIOI jelű, az utóbbi meg IOI (itt az "O" helyett téglalap formára gondolok.)
Eddig kifejezetten számitogep monitort használtam, abban nincs bemenet, hanem hozzá van szerelve a PC-be menő vezeték is ,valamint az elektromos áram tápfesz kábel is.
De a LED tv-n látok egy 5-5-5 tüskés bemenetet, két szó van mellé írva: "PC", illetve "PC in". Gondolom ezt kell rádugni.
CSAKHOGY. A PC-men az alaplapon látom a kétféle 5-5-5 töskés bemenetet, de van egy jó video kártám is benne, azon egyféle 5-5-5 van, gondlom ehhez kell dugni, ugye? A pláne az, hogy valami digitális kimenet is van az NVidia GeForce video kártyámon, ami meg 8x-as, vajszínű, és négyzet alakú tüskebemenetek láthatóak rajta. Tuti valami digitális bemenet (vagy kimenet??), mert mondta az előző tulaj, ráádásul rajta van eg yerre utaló jel is:
__
__I I___>
Na most, egy evvel összekötő kábelt vásároljak, vagy a hagyományos, 3x5 tüskéset? Persze a tévébe 3x5 tüskés a bemenet, de a legtöbb PC-n is, a videokártyábol/alaplapból. Ezért is hajlok e felé, pláne hogy egy ősrégi PC-m is van, azon csak 3x5-ös található.
Basszuskulcs, most jövök rá, a legegyszerubb, ha lefotózom, és feltolom pl. a kepfeltoltes.hu-ra. :) A tv és PC hátulját...
Megvárod? 10 perc...
Tényleg köszi mindenkinek és bocs a tökölésért xD
2 perc és máris mutatom....
Akkor egyszerű,egy sima D-sub kábellel összekötöd a PC-t a TV-vel.
Vagyis,ami a gépbe van dugva kábel,ha annak a másik vége nincs beépítve a monitorba,akkor egyszerűen a másik végét bedugod a TV 'Pc' bemenetébe.
Ha annak a kábelnek a másik vége bele van építve a monitorba,akkor kell egy ilyen kábelt venned:
A TV-t pedig PC módba kell állítani,és tádám:)
Na, hát evvel kezdtem rögtön az elején,hogy van a tévén, egy PC, avagy PC-IN bemenet, gondolom, ebben kell...
Evvel kezdtem, vagy nem? ;)) Mégse reagált ezen felvetésemre senki... még egy egysoros kommentben is megismételtem. ;)
Tehát, jól értem, hogy az eladótól egy D-sub - D-sub kábelt kell kérnem?
Egy további kérdésem: a tv-t hogyan kell PC módba állítani? Bár, gondolom, ezt "kitotózom" valahogy. ;) Nincs kézikönyve a tv-nek, de a menujében majd valahol rálelek. ;) De hatud valaki közelebbi , konkrét infót erről is ,szivesen veszem ezt is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!