Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért csak 1Gb-os?

Miért csak 1Gb-os?

Figyelt kérdés

Kingston KVR 2gb 1333Mhz RAM van a gépemben, de csak 1gb-osnak ismeri fel, RAM hiba vagy a rendszerbe van valami?

*64bit-es windows 7et használok.

2013. febr. 4. 09:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Dedikált videokártya van a gépben, vagy alaplapra integrált?
2013. febr. 4. 10:31
 2/5 anonim ***** válasza:

1# - nincs jelentősége, mert 64bites oprendszert használ, így tudja kezelni a 4GB-nál több memóriát is.

Szerintem tedd át másik slotba és nézd meg, hogy úgy működik-e. Nézd meg a BIOS mennyit ismer fel.

Esetleg futtass le egy memória tesztet.

Ha marad az 1GB és most vetted, vagy garanciális még akkor vidd vissza.

2013. febr. 4. 11:45
 3/5 anonim ***** válasza:
#2: nem tudom hogy jön ide, hogy 64 bites-e az oprendszere. Arra céloztam, hogy az integrált GPU általában a rendszermemóriát használja videomemóriaként, hiszen sajátja nincs, így elképzelhető, hogy 1 GB rögtön megy a videokártyának.
2013. febr. 4. 14:05
 4/5 Pj0tr ***** válasza:

Hát gratulálok neked is meg moderátoroknak. Visszakérdezek, mert teljesen hiányos a kérdésed erre kitörölteted a moderátorokkal.

Ennyi erővel azt is megkérdezhetted volna, hogy milyen színű a szemed és mellé írod, hogy farmer van rajtad.

- Nézd meg az alaplapod leírásában, hogy támgatja-e azt a ramot, illetve, hogy slotonként mennyi ramot támogat.

- Ha alaplapi VGA-d van lehet, hogy a windows 7 lecsippentett belőle

- Lehet, hogy rossz a RAM

- Lehet, hogy rossz az alaplap

- Lehet még egy millió ok is, de mivel nem írtál ki semmi hasznos infót, csak jelentgetsz a moderátornak nem tudunk válaszolni

2013. febr. 4. 15:32
 5/5 A kérdező kommentje:

hmmm...nem tudom te kihez beszélsz, én nem töröltem ki semmit,

ASUS M5A78L LE alaplap támogatja am3as 64bites oprendszerrel, de a felsorolásban ilyen számú RAM nincs.

gondoltam én is a VGA-ra, de attól ugyanúgy 2gb-ot kellene kiírnia egyenként

cpuz-vel teszteltem más slotokban is, akkor is csak 1g egyenként

bátyám gépébe is beledugtuk, ott sem volt másképp

ami furcsa a RAM-ban, hogy csak egyoldalas ?!

2013. febr. 6. 19:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!