Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit rontottam el a routernél...

Mit rontottam el a routernél vagy a gépnél?

Figyelt kérdés

A digi netet osztanám el routerrel

ahogy látom sikerült csatalkoztatni a routert de a digi net nem csatlakozik...

mi lett a baj?

mit rontottam el?

hiába csatlakozok, nem enged....

Azt írja helyi kapcsolat csatlakoztatva, digi kapcsolat bontva ( csinálam neki csatlakozási lehetőséget)

aki esetleg tud segíteni vagy ismeri a problémát, vagy

akármi, kérem segítsn!

köszönöm :)

router:

TP-link

Tl-402M

2013. jan. 31. 18:57
1 2
 11/19 tamasoft ***** válasza:
Azt tanácsolom, hogy ahol bejön az internet kábel a lakásba, és először elágazik telefon, és internet irányban, oda kell a routert rádugni. Azaz a router előtt ne legyen még egy elágazás. Utána a routerrel már létre tudod hozni a normál helyi hálózatot. A telefon drót meg menjen a telefonba.
2013. jan. 31. 22:07
 12/19 A kérdező kommentje:

AZ nem jó

ahol bejön a netkábel ott belemegy egy dobozba, nem csatlakozóval, hanem belemegy egy szintén elosztóba, vagyis bele van operálva

ami onnan kijön egyik kábel megy az én gépembe, és itt jön a bravur. onnan egy kábel, egy y elosztóba onnan egy zsinór a teleofnomba, majd a másik kábel egy másik elosztóba, abból egy a másik szobába ahova agép kéne, és az utolsó fobozból egy 1 méteres ami menne be a routerbe...

és azt mondta a digi csak az megy be, nem kell mésik, az én netemhez hozzá sem kéne nyulni

na rakd össze :D

nem egyszerű mi?

2013. jan. 31. 22:14
 13/19 A kérdező kommentje:

rosszul írtam :)

tehát belegy egy dobozva net elsőnek, onna megy a gépmbe, és a másik lyukból jön a kábel ami megy egy dobozba stb stb.

2013. jan. 31. 22:31
 14/19 tamasoft ***** válasza:

Ugyanazt tudom mondani, mint az előbb. Ha azt akarod, hogy működjön a helyi hálózatod, fel kell számolni a kábelboglyát.

A routert jelen esetben csak egy helyre tudod bekötni. Húzd ki a számítógépedből a netkábelt, és a kábelvéget dugd be a router bemeneti csatlakozó aljzatába. Ezután az összes számítógépet közvetlenül egyesével a router kimenő csatlakozóira (4 db) csatlakoztathatod rá. Akkor mindegyiken lesz internet, és egymást is látni fogják.

2013. jan. 31. 22:31
 15/19 A kérdező kommentje:

értem

köszi

de szerinted normálisak ezek a digisek?

hát annyi kábel van itt hogy az nem igaz...

2013. jan. 31. 23:15
 16/19 claidheamohmor ***** válasza:

Elöször is, a TP-Linkkel eddig csak jó tapasztalataim voltak, a DIGI-nek viszont borzalom a hibaelhárítása.

Először is nézdmeg, hogy van-e bejövő jel. Ehhez a kábelt rádugod mondjuk a géped hálókártyájára, ha nem világít a LED, akkor nincs jel, ezt el kell mondani az ügyfélszolgálatos kurv@nak.

Ha van jel, akkor a bejövő kábelt a router wan portjára dugod, majd egy patchkábelt a router valamelyik LAN-portjába, a másik végét meg a számítógépedbe. A routerben a pppoe kapcsolatnál meg kell adni a DIDI-től kapott felhasználónevet és jelszót.

Ezután a Windowsban új hálózatot hozol létre, mert innentől nem a windows fog betárcsázni, hanem a router, ezért a windowsban már nem pppoe kapcsolatot fogsz beállítani.

Legegyszerűbb, ha futtatod a hálózat beállítása varázslót.

2013. febr. 1. 12:39
 17/19 claidheamohmor ***** válasza:
*DIGI, nem DIDI. Elkalandoztam... :P :)
2013. febr. 1. 12:43
 18/19 A kérdező kommentje:

:D :D :D

igen igazad van, elírtam.

2013. febr. 1. 12:53
 19/19 A kérdező kommentje:

Megcsináltam amit mondtál, működött!

köszi :)

2013. febr. 1. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!