Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek milyen ez a...

Szerintetek milyen ez a konfiguráció? (GAMER! )

Figyelt kérdés

Első gépem, 0 tapasztalat, 1 hétig olvasgattam fórumokat stb. és ez alapján jött ki ez a konfig. Véleményeket szeretnék, hogy mi jó mi nem jó.

A konfig:

Alaplap: Gigabyte F2A75M-D3H (SATA3)

Proci: AMD Athlon II X4 750K

RAM: Kingston HyperX 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC

Videokártya: Gigabyte Radeon HD7850 OC 2GB GDDR5, 256bit

Vinyó: Western Digital 2 Tera Serial-ATA 3.0 változó rpm 64MB gyorsítótár

(Táp:FSP 500W EATX 12cm)

A táppal kapcsolatban nem vagyok biztos én se, hogy elég-e az az 500 watt. (??)

Illetve, hogy kinek mi a véleménye erről a házról: ModeCom B40 ATX

Előre is köszönöm mindenkitől! :D

2013. jan. 29. 22:20
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Nem tudom milyen felbontású a monitor, mert ami most van azt biztos nem fogom használni egyéb okok miatt, és nem tudom még milyet veszek.

Most már úgy gondolom tényleg jobb az egy vagy kettő 1000M-es vinyó (illetve ez az 5*500 is érdekes). Alaplapból is megnézem az FM2-ket meg amiket írtatok. És ezekhez még meg kell nézni, hogy milyen ház jó. Stresszes dolog ez..

2013. jan. 30. 00:15
 12/26 Osynho ***** válasza:
66%

Nem értem a hangnemedet... Szerintem én nem szóltam így hozzád, ezért nem értem, miért engeded ezt magadnak. Na, de ez már a neveltetéseden múlik, gondolom.

Remélem a kérdező nem érti meg amit mondasz, vagy legalább is nem hiszi, hogy igazad lenne.

Tehát:

"Ha csak egy 2TB-s lemeze lenne, akkor arról menne a rendszer, arra töltene le, arról mennének a játékok is, ami azt jelenti hogy kicsit belassulna"

Ez így ahogy van hülyeség. Vagy ha nem, kérlek mutass erről valami tesztet. (Halkan megjegyzem, a nagyobb merevlemezek 1 tányéros adatsűrűsége nagyobb, tehát alapból gyorsabbak, mint a kisebb társai, de ezt gondolom tudod, hiszen egy zseni vagy, én meg tök hülye)

"a 2TB-4TB-s lemezek még eléggé megbízhatatlanok élettartamban főleg ha ekkora terhelés alá akarod vetni"

Erre is kérnék akkor egy statisztikailag releváns felmérést, amit megfelelő méretű mintavétel mellett végeztek, hogy az hiteles is legyen.

De légy szíves butítsd tovább (bár, ha írsz még egy két baromságot legalább tovább röhögök rajtad - és még az is, aki ezeket olvassa. :D).

Az előző hsz-emre se válaszoltál: ha annyira félted az adataidat, miért tartod hdd-n őket? Pl cloud miért nem jó (feltételezem tudod mi az...)

Ha több hdd-t tartasz és mindegyiken fontos adat van és az agyik meghal, akkor vesznek-e el fontos adatok? Ha pedig csak egyen vannak fontos adatok és pont az hal meg, akkor mi van? A raid lehetőségét, mint az adatok biztonságáért felelős módszert meg sem említetted, gondolom azért ,mert nem értesz hozzá. Vagy igen? Otthon a rakás hdd-de raid tömbökbe rendezted?

Kérdező: felesleges több hdd. Bármi nármikor bekrepálhat. Több vinyót max raid- esetében érdemes alkalmazni. A fontos adatokat nem érdemes merevlemezen tartani 8főleg, ha az laptop).

2013. jan. 30. 00:27
 13/26 Osynho ***** válasza:
66%
És vehetsz 12 merevlemezt is, akkor is az ssd lesz a gyors gép titka. És innentől kezdve édesmindegy, hogy mennyire lassul be (szerinted) az a bizonyos hdd...
2013. jan. 30. 00:29
 14/26 anonim ***** válasza:
0%

Válaszoltam én neked, azonban se az, se az 5*500-as hsz nincs meg, úgy látszik unatkoznak a moderátorok.

Ami azt illeti én röhögök rajtad a legjobban, a hangnem szerintem normális, főleg hogy nem tudok ordítva, sőt hangosabban írni, de igazad van csak műveltség és felfogás kérdése az egész, teljesen egyetértek, ha érted a célzásom.

Nos hol is kezdjem, szóval:

Nem mondom meg neked(találd ki) hogy mi a foglalkozásom, de elmondom neked hogy gépeket szerelek, rendszereket tartok karban(hivatalok), és otthon szabadidőmben másoknak javítom a gépeit, rakok össze konfigokat kérésre szóval ha engem meghazudtolsz akkor az reped feledted a plafon.

Többeknek mondtam hogy 2TB-4TB-s merevlemezek még ugyebár nem stabilak, ezt addig nem hitték el míg két hónap múlva vissza nem hozták, hogy figyelj már tönkrement, cseréld már ki és az adatokat valahogy hozd már vissza, nagyon fontos dolgok voltak rajta.

De ugye az olyan emberek mint te csak a saját hibájukból tanulnak, tudom szép az a merevlemez, meg egy szép nagy 2-es és két nagy betű is van mellette(TB), de nem azért kell megvenni, ezt bizonyára te is tudod.

És ha az illető tényleg Gamer PC-t akar, akkor miért egy merevlemezt nyúzzon mindennel?

És ha kicsit tájékozott vagy itt is megnézhetsz még pár régebbi kérdést, vagy a fórumokra is felmehetsz találsz ott olyan kérdéseket amikben az van hogy - Mi van a 2TB-s, 3TB-s merevlemezemmel? - Ehhez sem kell statisztika szerintem.

A kedvedért most nem bontok fel egy 2TB-s merevlemezt és nem kezdek el méricskélni, mert van még ezer dolgom, azért meg nem fizetnek hogy itt magyarázzak olyanoknak akik nem értenek hozzá, csak hú de szuper 3-4 TB, új meg WD megbízható, nem romlik el még ha egy vulkánba dobom akkor sem.

Amúgy nem értem minek kell nyomni az észt a lemez sűrűségről is, amikor ha sűrűbb ha nem akkor is a nagyobb méretű lemezek még kezdetleges fázisban vannak ha tetszik ha nem, mondjuk jó, van olyan merevlemez ami talán 6 évig is kibírná, de azért nem bíznék mindent a sorsra, főleg mert a garancia csak két év, ha pont azután megy ki a lemez akkor megint olyan 30-40 ezer forint, gondolom neked zsebből jön, de mondjuk nekem nem nagyon, még ha 3 munkahelyem van akkor sem.

2013. jan. 30. 14:32
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

Ja igen elfelejtettem valamit.

Az SSD jó meg minden, végülis memóriamodulokon tárolja az adatot, csak megfeledkeztél a hátrányairól(korlátozott újraírási lehetőség pl.), szerintem jobban utána kéne nézni, na meg egy jó SSD, ami minőségi és megvan legalább 500 GB az kb olyan 500e forint körül is van.

Mondjuk a szerverembe van egy 256 GB-s SSD, amin a rendszer megy, meg is vagyok vele elégedve, csak hogy olyan 471 ezerbe került kb.

2013. jan. 30. 14:36
 16/26 anonim ***** válasza:
0%
Ha kérdés van akkor nyugodtan tegyétek fel, de majd csak valamikor estefele tudok rá válaszolni, amikor hazaértem.
2013. jan. 30. 14:37
 17/26 Osynho ***** válasza:

A moderátorok gondolom értenek a témához és miután nevettek egy jót, kitörölték, nehogy valaki komolyan vegye a leírtakat.

Normális hangnem, hogy lehülyézel egyből? (főleg miután leírtál egy elég vicces hozzászólást, de ez mindegy is).

Az gáz, ha ez a foglalkozásod. Illetve nem az a gáz, hanem, hogy ezzel a háttérrel ilyeneket írogatsz.

Nem válaszoltál előtte sem, most sem. Semmi konkrétumot nem mondtál megint. Az, hogy Józsinak meghalt a 2tb-os hdd-je az nem adat. Halt meg kisebb hdd is egy pár, szerintem. :)

Tehát állításod szerint az összes új fejlesztésű hdd kvázi időbomba. Az volt az 1tb-os, a fél tb-os, a 200gb is, amikor megjelent. Szóval aki akkor vett ilyet, amikor új volt, az mind beszopta és dobhatta ki. Aztán azt írod, van olyan merevlemez, ami talán 6 évig bírná? Honnan jött ez a 6 év? Most jelentek meg ezek a nagy vinyók? Nekem 1tb-os hfdd-m van, eléggé új fejlesztés volt, amikor megjelent, de eddig tökéletes a kondíciója.

„A kedvedért most nem bontok fel egy 2TB-s merevlemezt és nem kezdek el méricskélni.”

Ez aranyos. :) És mégis mit méricskélnél egy szétszedett hdd-n? :D És mit látnál benne, amit a gyártó nem vett észre, ami miatt sokkal rosszabb, mint egy kisebb hdd?

Tehát a kérdéseim:

- tudsz-e olyan statisztikát, ami igazolja, hogy gyakorlatilag butaság nagy lemezt venni, mert rövid életűek

- ha szerinted nem jó ötlet ekkora hdd-n tartani az adatokat, akkor valószínűleg egy kisebben sincsenek biztonságban. 100%-os védelem nincs. Akkor miért tartod hdd-n még is?

- miért nem használsz raid tömböket?

- mitől lassul be egy merevlemez, ha sok az adat (töredezettségmentesítést elvégezve)

A gépben bármi tönkremehet, nem csak a hdd. Az anyagi helyzetemtől függetlenül. Sőt, a mosógép, mikró is tönkremehet bármikor. Viszont ezért nem lesznek álmatlan éjszakáim és nem fogok 3 mikrót és 4 mosógépet tartani itthon. :D

Ssd-vel kapcsolatban:

Nem feledkeztem meg semmiről, nagyon is tisztában vagyok az ssd-k előnyeivel és hátrányaival, sőt, használok is egyet. :) Viszont neked kellene utánanézni, hogy mennyi is ez a relatív rövid élettartam. Mert mivel ezt hoztad elő, gondolom nem vagy tisztában vele, hogy ez akkora adatmennyiség után jön elő, ami hétköznapi felhasználás során messze a „számít” kategórián kívül esik. Pl engem nem zavar, hogy 5-10 év múlva ki kell dobnom az ssd-met. Addigra eladom mindenképpen. Van rá 3 év garancia, oprendszer, programok vannak rajta, semmi pótolhatatlan, viszont iszonyat gyors egy hdd mellett. Ez érdekel, más nem!

Az autón lévő gumi is elkopik, mégis megveszem és használom, a nadrágom, cipőm is ugyanilyen. Fogyó eszköz. Így kell felfogni.

„na meg egy jó SSD, ami minőségi és megvan legalább 500 GB az kb olyan 500e forint körül is van.

Mondjuk a szerverembe van egy 256 GB-s SSD, amin a rendszer megy, meg is vagyok vele elégedve, csak hogy olyan 471 ezerbe került kb”

Mire kellene 500gb-os ssd, ha van mellette hdd? Tegyük fel, hogy az általad sokkal megbízhatóbbnak tartott 1tb-os vinyó mellett van egy ssd, amin csak a rendszer, meg a fontosabb dolgoz vannak. Miért kellene ide fél tb? Nekem 64gb-osom van, a Win8 és a programok mellett még a BF3 is felfért. Egy 120-128-as meg elég kényelmes méret, ha még a szükséges 10-15% szabad helyet üresen is hagyod. :) Ilyet 30 ezer alatt kapsz. Egy 64gb-os ssd meg 16 körül volt, most kicsit több, de elég messze van a te hajmeresztő számaidtól :) Oké, vannak direkt szerverbe való ssd-k horror áron, de maradjunk a desktop, sőt, gamer szinten, ahova tök felesleges egy olyan.

Na, de hogy ne csak a levegőbe beszéljek, 1-2 érdekesség ssd témában:

[link]

Egy 128gb –os Samsung 840Pro (ami most az egyik legjobb, leggyorsabb asztali ssd megoldás) 37 ezer ft-ba kerül 5 év gyártói garanciával. Tehát ha a garancia lejárta után fogom és kidobom a kukába, akkor napi 2ft-ba került a használata. Ennyit nekem megérne, hogy gyors gépem legyen. Van, aki egy videokártyán 1 év alatt többet bukik…

2013. jan. 30. 15:11
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Én tavaly összesen vagy 74 db Terrás merevlemezt selejteztem ki melyek közül a legrégibb 14 hónapos volt, szerintem ez már adat, én meg nem Samsung SSD-t használok hanem intel.

Amúgy hallod valami vicces ember vagy, nem azt mondtam hogy szétszedem a HDD-t hallod-e, hanem hogy egyet felbontok(kiszedem a gyári csomagolásból) és méregetem neked.

Nem is beszéltem mégis félrehallasz, ami elég furcsa ha engem kérdezel.

Nem, azt nem mondtam hogy mindegyik új hibás, csak hogy igen vannak olyanok, főleg hogy az ember mostanában kihasználja a merevlemezeket(már aki, ez saját példa).

Meg tudod milyen a mai gyártás színvonala?

Végül is a WD jó márka, de sok a hibás darab manapság, készíts erről is statisztikát, ha lehet tapasztalatból.

Amúgy igaz gyors az SSD, de azt se tudod mindenre használni, és igen azért van mellette a HDD(ha van).

De amiből kiindult az egész az az hogy felesleges az a 2TB-s HDD, sőt nem is túl jó megoldás.

A többire nem nyilatkoznék, a gyerekes lepontozós dolgot a fizetett barátoddal hagyd abba szerintem, a felnőtt társadalom nem vevő az ilyenekre.

2013. jan. 30. 15:29
 19/26 Osynho ***** válasza:
*Tehát ha a garancia lejárta után fogom és kidobom a kukába, akkor napi 20ft-ba került a használata. Bocsi elírtam :)
2013. jan. 30. 15:38
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
Pedig úgy még okosabban hangzott, nem kellett volna javítani.
2013. jan. 30. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!