Szerintetek milyen ez a konfiguráció? (GAMER! )
Első gépem, 0 tapasztalat, 1 hétig olvasgattam fórumokat stb. és ez alapján jött ki ez a konfig. Véleményeket szeretnék, hogy mi jó mi nem jó.
A konfig:
Alaplap: Gigabyte F2A75M-D3H (SATA3)
Proci: AMD Athlon II X4 750K
RAM: Kingston HyperX 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC
Videokártya: Gigabyte Radeon HD7850 OC 2GB GDDR5, 256bit
Vinyó: Western Digital 2 Tera Serial-ATA 3.0 változó rpm 64MB gyorsítótár
(Táp:FSP 500W EATX 12cm)
A táppal kapcsolatban nem vagyok biztos én se, hogy elég-e az az 500 watt. (??)
Illetve, hogy kinek mi a véleménye erről a házról: ModeCom B40 ATX
Előre is köszönöm mindenkitől! :D
Hát figyelj csak a Márió meg a Barbee elmegy rajta minimumon az biztos.
Na de a viccet félretéve, kicsit sántít ez a konfig.
Alaplapban és videokártyában ne vegyél Gigabyte-ot, mert annak rossz híre megy mostanság(alacsony teljesítmény, felfő, lepattognak róla a dolgok stb).
Vinyót 2*1TB-ben vedd meg, egy 2TB-ost feleslegesen veszel, hamar tönkremegy, és belassulhat ha rendszer mellett adatot is akarsz rajta tárolni, ami elvárható.
A táp az tökéletes, még sok is, ami a háza illeti ebben könnyen fognak porosodni a dolgok.
Alaplap ami kell neked(Lehet válogatni):
FM2A85X Extreme4
FM2A75 Pro4-M
FM2A85X Extreme6
VGA:
SAPPHIRE HD 7850 OC 2GB GDDR5
És így biztos jó lesz.
Nem rossz cuccos! Elég-e az 500W? Egy 400-as is simán elvinné. :)
Milyen felbontáson fogod használni?
2x1tb hdd? Miért? Raid, vagy mi? Elég sokba kerülne...
Kérdező:
Nem tudod milyen felbontású a monitorod?
Igaz kicsit drága, de jó, mindkettőre kap legalább 2 év garanciát, és ha egyik kimegy akkor marad még 1 és az adatok egy része is megmarad attól függ melyiken mit tárol.
Sokan jöttek olyan kérdéssel, hogy mit tehetnek ha tönkrement a 2TB-os merevlemezükkel, főleg hogy az adatok is menthetőek legyenek.
A gyorsaság és a biztonság kedvéért érdemes megfontolni szerintem, nekem is így van megoldva, csak nekem 5*500 GB van.
Az adatokra nincs garancia. Egy 2 tb-os hdd miért halna meg előbb, mint egy 1 tb-os? Ha vesz 2db 1tb -os hdd-t és mindegyiken pótolhatatlan adatok vannak és az egyik meghal, akkor is vesztett egy rakás fontos adatot.
Ha ennyire félsz az adatvesztéstől, akkor felhőben kell tárolni a dolgokat. Ha meg gyorsaság, akkor ssd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!