Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Okozhatja a túl magas CPU-hőmé...

Okozhatja a túl magas CPU-hőmérséklet?

Figyelt kérdés

A processzorom hőmérséklete az összes diagnosztikai szoftver szerint túl magas (BIOS szerint pl 129 C fok), ami nem igaz, valszeg egy korábbi tuningolás (inkább barmolás) következménye lehet a hamis érték. Amúgy tökéletesen működik, hőfokát 40-45 C fokra saccolom)

Rátettem ezt a procit egy fejlettebb alaplapra, ami a bekapcsolást követően azonnal leállítja a proci hűtőventillátorát. Vajon emiatt áll le a ventillátor, vagy annak más oka szokott lenni?

2013. jan. 29. 08:54
 1/5 anonim ***** válasza:
A ventinek sose szabadna leállnia csak esetleg kevesebb fordulaton pörögnie.
2013. jan. 29. 09:28
 2/5 csacsi2 ***** válasza:

Helyedben resetálnám a bios beállításokat. Ventillátor (processor) ha leáll akkor el is füstöl, ha ki van iktatva a védelem.

http://www.youtube.com/watch?v=pHH6u56iA0E

Nem tudom mi lett "elbarmolva" a gépedben, de a tuningolás nem növeli meg az eszközök élettartamát!

2013. jan. 29. 10:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Ááá...ventilátor nélkül kb 5 másodperc alatt eléri a processzor a 100+ fokot.
2013. jan. 29. 11:29
 4/5 A kérdező kommentje:

Félreértésre gyanakszom! Nem működtettem én egy fél percig se ventillátor nélkül a procit, a korábbi alaplappal ment simán a ventillátor, csak a proci belső hőmérője ad le irreális értéket. A kérdésem az lenne, mi okozhatta azt, hogy ilyen magas a kijelzett érték. A másik kérdés, hogy mi okozhat ventillátor-leállást egy alaplapnál.

(valami baja biztos van az alaplapnak, mert nem tudom vele bebútoltatni az op.rendszer telepítő DVD-t. )

2013. jan. 29. 11:48
 5/5 csacsi2 ***** válasza:

Nézz körül a bios beállításaiban. Az vezérel mindent.PL.: Cool &Quiet pl energiatakarékos üzemmódot állít be ha nincs terhelve a gép.Semmit nem írtál a géped paramétereiről ezért ne csodálkozz ha mellé lövünk!

Próbáltad már valami mással megnézni? Aida64.

Lehet Farenheit -be méri és az akkor reális 53°C.

Legutoljára jöhet a Bios frissítés....

2013. jan. 29. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!