Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD vagy Intel processzor a...

Zsolti89 kérdése:

AMD vagy Intel processzor a legalkalmasabb?

Figyelt kérdés

Első sorban tisztáznám nem vagyok nagy szaki.

Két választási lehetőségem:

-AMD Athlon II x4 740

-Intel Pentium G860

-(ha tudtok még valami jót meghallgatom, csak feleljen meg az elvárásaimnak)

Játékra szeretném használni a gépet 1280x1024 felbontásban.Mellette egy HD4850 512MB muzsikálna, ezt is cserélem majd a későbbiekben(erre most nincs pénzem). Jelenlegi tápegységemet szeretném használni továbbra is 450W Chieftec S1F szerintem elegendő (Intelhez biztosan).

Új alaplap és memória is lesz hozzá.

Azért esett erre a kettőre a választásom:

1. szűkös keretek

2. 18 ezer Ft-ot áldoznék rá (x4 740 épphogy benne van)

3. max TDP 65W (nem akarok egy zabagépet)

Tudom, hogy az Intel régebbi és csak 2 magos, de játékoknál hozza (ha nem teljesíti túl) az AMD szintjét.

Testvéremnek Intel G860/hd7770/1280x1024/Battlefield 3 Ultra beállítás 4xAA akadásmentesen megy (fps-t nem nézte, de nem volt panasza, gyönyörűen megy)

[link]

Fogyasztásban Intel nagyon jó (terhelten), de az AMD sem panaszkodhat (sokat javult, üresjáratban nagyon jó)

[link]

Sokan írták, hogy már csak azért is megéri 4 magos processzorba fektetni, mert a későbbiekben használhatóbb, jobb lesz játékoknak. (nem tudom lehet így van/lesz)

Egyik processzor sem tuningbarát (sebaj én sem), bár AMD-n van valami turbo 3,7Ghz-re ez nem tudom mit jelent.

2013. jan. 22. 21:35
 1/9 anonim ***** válasza:
29%

Én az AMD-t választanám.Hidd el,jól fog jönni az a +2 mag. :)

Sőt,már a BF3 nagyon igényli a 4 magot,legalábbis multiban.

2013. jan. 22. 21:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Amúgy az alaplapod milyen?Vagyis gondolom még nincs meg,ha nem döntötted el,hogy milyen CPU mellett döntessz,mert a kettő teljesen más tokozás.
2013. jan. 22. 21:45
 3/9 Máté1111 ***** válasza:
Szia! Én egyértelműen az AMD-t választanám, a 4 magja miatt, több erő van benne :D. Ezzel sokat tudsz nyerni majd vagy most is akár játékokban is. Azt a pentiumot pedig felejtsd el, még véletlenül sem játékra találták ki. Egyébként a fogyasztással ne törődj annyira nem sok pénz. Ezt úgy mondom, hogy eddig csak intel processzoros gépem volt (ezt csak azért írtam hogy ne higgy egy AMD fannak). Persze ez csak vélemény.
2013. jan. 22. 21:46
 4/9 Komplikato ***** válasza:

"Tudom, hogy az Intel régebbi és csak 2 magos, de játékoknál hozza (ha nem teljesíti túl) az AMD szintjét."

Feltúrtam eme kijelentés okán a szokásos HW oldalakat, nemzetközit és magyart és egy értelmes tesztet nem találtam amiben i3-nál kisebb Intel proci játéktesztben fut. Megkérdezhetem ezt mire alapozod? Csak mert szerintem ezt a Pentiumot egy C2D kétmagos proci is körberöhögné.

2013. jan. 22. 22:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem olyan biztos az, elég erösek már ök is:) [link]
2013. jan. 22. 22:15
 6/9 A kérdező kommentje:

1.Ezen gondolkodtam is sokat, hogy a Multiplayer játékoknál talán többet ér a 4 mag

2.Alaplappal úgy vagyok, hogy valami jóféle kéne de nem túl drága (AMD Lapokat nem ismerem, remélem tudtok ajánlani egy jó chipsettel rendelkezőt

3.arra alapozom az Intel tudását amit belinkeltem, bár ott a G850 szerepel, de nyilvánvalóan a g860 attól is jobb

2013. jan. 22. 22:34
 7/9 anonim ***** válasza:

Asrock FM2A85X EXTREME4 alaplap ~21k

AMD Athlon II X4 750K processzor~19k

Drágább proci ugyan, amit irtál de tuningbarát

2013. jan. 22. 23:30
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem igazán szeretnék tuninggal foglalkozni. 3év garanciát szeretném kitölteni alap felhasználásra mindenféleképpen. Jelenleg egy Dual Core E5200-am van amiben van/volt tuningpotenciál de sosem húztam, meg voltam vele elégedve. Tehát ha maradnék az x4 740-nél, egy olcsóbb lapot tudnál ajánlani? Ha Intel lenne a befutó ahhoz tudnám milyen kell.

Várom a további véleményeket, köszönöm.

2013. jan. 23. 13:08
 9/9 anonim ***** válasza:
asrock fm2a55m-dgs olcsó lap, ez jó lesz szerintem.. én is ilyet rendeltem. mellesleg a 750k 1/3-al többet fogyaszt mint a 740 ami nem kevés szerintem...
2013. jan. 23. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!