Intel Core2Quad Q9550 gyári órajelen + Arctic Cooler Pro 7 jól bepasztázva a proci. Mégis miért megy fel 70-90°-ra a hőmérséklete, ha maxon dolgozik a gép?
Sikeresen beszereltem a gépembe a címben említett proci hűtőt, szemmel láthatólag jól működik, mivel 35-45 fokon tartja alapállapotban a 4 magos CPU-mat. Viszont amikor elkezdek valamit csinálni rajta, mondjuk játszom, vagy HD webkamerázom skypeon, vagy valami proci teljesítményt igénylő munkát végzek a gépen, akkor felmegy akár 90 fokig is a hőmérséklete. Változó, mivel amíg az egyik 68°-ot mutat, a másik 92°-t.
Tudnátok valami tippet adni, hogy ez normális-e így?
Már csak azért kérdezem, mert azt írta az eladó ahol vettem, hogy több magos húzott gépet hűvösen tart.
Nos, ez a proci még csak húzva sincs, a gyári beállításon van Core2Quad Q9550 2,83Ghz-en.
Fentebb nem is merem venni már, nehogy leégjen, ha így felmegy kilencven valamennyire.
Tudna valaki tanácsot adni?!
Állítsak valamit a BIOS-ban, hogy nagyobb legyen a venti fordulatszáma?
Jól bepasztáztam a procit, még talán több is került rá, mint kellene.
Szóval nem értem miért megy fel ilyen magasra!
Válaszokat előre is köszönöm!
Sokmindem közre játszhat
rosszul szelözö gépház (gépházoldal levétele nem megoldás)
rosszminöségü tápegység
alaplap BIOS frissitést igényelne vagy nem kompatibilis teljesen/részben valamivel vagy apróbb/nagyobb hibája van
stb... stb...
cpu t használtan veted? mert lehet már haldoklik mert valamelyik elözö gazdája agyon tuningolta
.
cpu hütövel biztos minden rendbe van?
megfelelöek bios beálitásk?
automatikus legyen a fordulat és aktív hütés házirend legyen mindenüt beálitva
feszültség se legyen más értéken legfeljebb alulfeszelni lene érdemed ha minden minöségi és stabilan birja
CoreTemp progival mérem egyfolytában a proci hőmérsékletét. Mind a 4 magját külön kijelzi. Alapállapotban a magok sorrendben: 33,37,50,36 fok szokott lenni +-5 fok.
Amikor elkezdek a géppel komolyabban dolgozni akkor ugyanebben a sorrendben: 72,92,63,68 fok körüli értékeket jelez ki. Tehát amelyik mag alapállapotban a legmelegebb, az meghajtva van mikor a leghűvösebb marad. Everest Pro-val is teszteltem 20 percen át, ott is pont ugyanezeket az értékeket adta...
Legfrissebb BIOS van telepítve. Feszültségek Auto-n vannak, ezeket nem is piszkáltam.
Viszont azt nem tudtam pontosan mennyi pasztát is kell nyomni a proci felületére. Már másodjára pasztáztam újra, mivel először amikor ráhelyeztem a hűtőt picit kifolyt alatta, de csak éppen hogy.
A nyoma picit meg is látszik, azt mivel szoktál letakarítani?! Jó sima zsepivel vagy fülpucival?
Mivel oszlassam el normálisan a pasztát ha esetleg megint újrapasztáznám? Akármivel érek hozzá ráragad és tiszta szmötyi lesz minden!
Csak írom, hogy ez volt az első proci műtétem szgépben, szóval a rosszindulatú megjegyzéseket kérlek hanyagoljátok. Senki se születik profinak. :)
Sokat olvastam a proci cseréről, de a pasztázás pontos mikéntje sajnos kimaradt.
egy kis borsónyi a hütöérintkezö közepére
rányomod procira és szét is kenödött
vagyis kézel sosem kel hozáérni se semi másal tubusbol nyomod a közepére:)
.
pasztatisztitásról vam valahol leirás
leginkább a rászáradtról
ami még törülhetö azt finom anyagal érdemes de ha sokat csiszitolod akkor statikusan kisütsz mindent:P szóval jobb nem szét dolyatni sehova csak proci tetején szabad lenie meg borda alján
.
hát furcsa ha melegszik..
az is lehet hogy hibásak a szenzorok...
.
nézd meg legutolsó (legfrissebb hivatalos) Aida programal is ugyan így a höfokokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!