Mégsem annyira jó az IPS monitor? (Bővebben lent)
Egy IPS paneles monitor értékelőjében olvastam, egy friss tulajdonostól, hogy számára nagyon nagy csalódás volt, hogy az IPS panelen gyakorlatilag NINCS fekete szín. A legsötétebb szín, az is inkább sötét szürke, ami elég zavaró lehet komor hangulató játékoknál, vagy ha valaki sötétben szeretne filmet nézni, ahol szintén elég sötét a film.
TN panelnél természetesen van "igazi" fekete.
22" méretben már csak +1000 forintért tudnék venni IPS paneles monitort, mégis úgy gondoltam, megkérdezek még egy pár embert, hogy melyiket ajánlja. :)
Nekem egy hónapja van lg ips234v-pn ami elvileg ugyan az mint a 21.5"-os amit te linkeltél csak 23"-ban.
Nagy baromság, hogy nincs rajta fekete szín vagy bármi probléma lenne vele megjelenítés szempontjából. Én egy 19"-os 1280*1024es monitorról váltottam és valóban szebb/tisztább a kép a betekintési szög nagysága is segít IPS-ről lévén szó mivel én pl. szeretek néha kicsit eltunyulni filmezés közben és a régi monitoromnál (TN panel) már ha 5-10centivel lentebb/fentebb voltam mint, hogy pont a közepét nézném alul/felül sötétült a kép.
Egyszóval az lg szerintem jó lesz.
Köszönöm a hozzászólásokat, végül ezt a monitort választottam:
Szerintem ebben a kategóriában nem találok jobbat magamnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!