Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mégsem annyira jó az IPS...

Mégsem annyira jó az IPS monitor? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Egy IPS paneles monitor értékelőjében olvastam, egy friss tulajdonostól, hogy számára nagyon nagy csalódás volt, hogy az IPS panelen gyakorlatilag NINCS fekete szín. A legsötétebb szín, az is inkább sötét szürke, ami elég zavaró lehet komor hangulató játékoknál, vagy ha valaki sötétben szeretne filmet nézni, ahol szintén elég sötét a film.

TN panelnél természetesen van "igazi" fekete.

22" méretben már csak +1000 forintért tudnék venni IPS paneles monitort, mégis úgy gondoltam, megkérdezek még egy pár embert, hogy melyiket ajánlja. :)

2013. jan. 21. 09:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan veheted az IPS paneleset ég és föld a különbség.Kontraszt betekintési szög stb.Komolyabb technika ez a panel.
2013. jan. 21. 09:33
 2/8 A kérdező kommentje:

[link]

ez lenne az IPS

[link]

ez pedig a TN

utóbbinak jobb a válaszideje, illetve a dinamikus kontrasztja, vagy ez nem számít akkor?

(utóbbiban nincs HDMI kimenet)

Ha fullhd-be akarok játszani, akkor HDMI csatlakozóval kell összekötni a gépet a monitorral?

2013. jan. 21. 09:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem igen számit azaz kis mértékben csak nem fogod észrevenni,Játékoknál van jelentősége.A DVI-kimenet is azt tudja mint a HDMI.,tehát digitális jel lesz és játszhatsz FULL HD-felbontáson.De ha nagyon TN panelest akarsz (Bár Nem ajánlom) [link] Ez játékra lett kihegyezve
2013. jan. 21. 10:33
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem akarok mindenáron TN panelest, JÓ monitort akarok : )
2013. jan. 21. 10:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Még ezek is jó vételnek számitanak [link] ez ugyan Va paneles A két panel közti technika de nagyon szép képet ad.vagy még ez [link]
2013. jan. 21. 10:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem egy hónapja van lg ips234v-pn ami elvileg ugyan az mint a 21.5"-os amit te linkeltél csak 23"-ban.

Nagy baromság, hogy nincs rajta fekete szín vagy bármi probléma lenne vele megjelenítés szempontjából. Én egy 19"-os 1280*1024es monitorról váltottam és valóban szebb/tisztább a kép a betekintési szög nagysága is segít IPS-ről lévén szó mivel én pl. szeretek néha kicsit eltunyulni filmezés közben és a régi monitoromnál (TN panel) már ha 5-10centivel lentebb/fentebb voltam mint, hogy pont a közepét nézném alul/felül sötétült a kép.

Egyszóval az lg szerintem jó lesz.

2013. jan. 21. 11:09
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat, végül ezt a monitort választottam:

[link]

Szerintem ebben a kategóriában nem találok jobbat magamnak :)

2013. jan. 21. 13:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Jó választás volt, használd egészséggel! :D
2013. jan. 21. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!