Ugye csak a laptop töltője romlott el és nen az aksija?
Egy pár napja azt vettem észre, hogy a laptop töltője mintha csatlakozó hibás lenne, mivel igazgatni kellett és csak egy-két bizonyos szögben töltődött, amúgy meg nem érzékelte a gép. Aztán most öcsém netezett, egyszercsak lekapcsolt a gép, azt jelzi, hogy lemerült és be sem kapcsol így. A töltőt meg már egyáltalán nem érzékeli...
Szerintetek a töltővel vagy az aksival van gond?
vagy hogy lehetne ezt pontosan megállapítani?
Köszi előre is!!
:D:D Kicsit fura a szitu, lehet h rosszul értelmeztem a szöveget... de nekem ez tökre egyértelmű, ha az a helyzet amire gondolok.
Vedd ki az akksit, dugd rá a töltőt és nézd meg h beindul e a gép :D Ha nem, akk valszeg töltő hibás
2 esélyes, vagy a töltőd dugója a sz.r, esetleg a kábele, vagy a laptop alaplapján lévő DC bemeneti csati.
Utóbbi esetben gázos, én ma javítottam egy ilyet. Teljesen darabokra kell bontani a gépet és szétforrasztani az egészet. Kókányolás nélkül nem si fogod tudni megcsinálni, hacsak nincs hőlégfúvód, meg gyári csatlakozód.
1. A töltőt, ha van módod megnyalni, akkor azzal ellenőrizheted, hogy kijön-e belőle áram, de eléggé ráz, mer 15-24V is kijöhet belőle.
2. Több géppel találkoztam már, ahol az alaplapon a csatlakozó egyik (középső) szálja volt kitörve a forrasztásból, ami kb 1 órás (40-50 csavar) szétszerelés, fél perces forrasztás és közel 30 perc összerakás idővel javítható. (Összerakni mindig könnyebb.)
Ha az aksi rossz, akkor max nem töltődik, de tápról aksi nélkül is mennie kell a gépnek.
Ha van multimétered (műszer), akkor nem kell nyalogatni (értelemszerűen) a csatlakozót, hanem elég rámérni.
"eléggé ráz"
te sem fogtad még meg a fázist :D
Köszönöm
Akkor egyszerűbb ha viszem megnézetettni, csak reméltem, hogy egyértelműen töltőhiba, veszek egy újat és kész...
Majd megpróbálom kiszedni az aksit, de nem igazán értek hozzá... szóval ha aksi nélkül budugom tölteni, akkor működnie kéne? (persze, ha aksi hibás)
aksi nélkül ne dugd be!
Akkor áramot kap a gép és kampec.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!