Egy ilyen 150 ezres konfigot állítanék össze szerintetek megéri?
204 GB WINCHESTER (nincs linkem mert ez már megvan)
ASROCK 970 Pro3 ALAPLAP
AMD FX-8320 3.50GHz AM3+ BOX PROCESSZOR
POWERCOLOR AX7950 3GBD5-2DHV2 HD7950 3GB GDDR5
COOLERMASTER GX 450W RS-450-ACAA-D3
Még egyszer mondom. A leadott amerrel lesz gond nem a leadott Watt teljesítmlnyével. Egy alsó kategóriás gépben rendben de egy közép-felsőben már nem igazán.
Nekem is atim van HD6870 húzva és nem volt elég az átalakítóról kapott 6 amper az a kevés nem a leadott watt.
Az alaplapja tudja a CF-SLI ahhoz meg vesz még egyet karit és vége vehet másik tápot.
A procit is fogja tépni az is biztos.
Te viszont mindendől az alap teljesítményt vetted alapul.
Egy kis OC-t mindíg figyelembe kell venni.
"A leadott amerrel lesz gond nem a leadott Watt teljesítmlnyével"
Tehát nem a w-al van a gond... teljesítmény = feszültség x áramerősség. Ebből a feszültség adott, 12V, az amper szerinted kérdéses. Viszont, ha az amper kérdéses, akkor a leadott W is, a fenti szorzatból adódóan. :)
"Nekem is atim van HD6870 húzva és nem volt elég az átalakítóról kapott 6 amper az a kevés nem a leadott watt." Ez ugyanezért értelmetlen mondat. Tehát az amper kevés volt ,a w, emg elég? Egymástól függ a kettő, ha kevés lenne az áramerősség fox 12V mellett, akkor kevesebb w-ot adna le...
Kevés volt az átalakítóról kapott 6A? Az ugye 72W, és 2 átalakító kellett a 6870-hez + az alaplap is 75W-ot tud biztosítani a vga-nak. Tehát elégnek kellett lennie, ott más gond volt. Nálam egy nyamvadt 360-as táp is bírta.
"A 12V ágat a 420W szét kell osztani minimum 3 felé." Ezt hogy érted?
Akkor most meg kérdezném tőled próbáltad e 1ghz hajtani a hd6870 ed? nem ! mégpedig azért mert annyira fel sem tudod húzni gyenge táppal.
A másik meg az hogy van egy 400w tápom ami 12V ága 15A ad le. Itt most hiába irogatsz egyenleteket mikor egy jobb Tranzisztor és már át is húzom a számítást.
Pl a táp 400w 12v PCI 15A. A cooler 450w 12v PCI 15A.
Ennyit a számításokról :-)
Itt az átalakitós szál meg nincs belekötve a PCI be ott fogy el a kráft. Érted?
"próbáltad e 1ghz hajtani a hd6870 ed? nem ! mégpedig azért mert annyira fel sem tudod húzni gyenge táppal."
Ja, te tudod, hogy én mit csináltam? :D Érdekes. Egyébként igen, tuningoltam. 975mhz-ig jutottam alapfeszen, ennyit tudott a kártya, illetve a referencia hűtés. 950mhzen használtam, a ramokon is húztam 2-300mhz-et. A procim egy C2-es steppingű (tehát elég szépen kajáló) Phenom II, 1,425V-ra emelt feszültséggel. Na ezt a konfigot terheltem furmark + intel burn teszt-el, ami bármilyen hétköznapi alkalmazásnál jobban terheli a hardvereket. 80-90W-al evett többet, mint játék alatt, csak ,hogy viszonyítani tudj. Így voltam 300W körüli valós fogyasztásnál. Digitális fogyasztásmérővel mérve, nem tippelgetve! A tápom pedig egy FSP belsőre épülő Zalman volt 1dv 11A és 1db 14A-s ággal. Akkor én valami csodának lehettem szemtanúja? Fél évig ment ezzel a táppal, aztán vettem egy Aurum 500-ast, de semmi gondom nem volt, Zalman-t eladtam, azóta is hibátlanul működik.
Ennyit a számításokról. :)
A te tápod 15A-es ága ugye 225W-ot jelent. Gondolom 2 ága van. Egyik ágat kapja a proci, másikat meg a vga. Ez szokott lenni a felosztás. Melyik proci eszi meg alapórajelen a 225W-ot? A 6870 esetleg megeszi? :)
igen 2 ág ami egy PCI és a lap. de ezek külön ampert hoznak ha nem zavar?
és emellet ez két külön ág. a másik PCI-t átalakítóval kapta meg annó ami az egyik molex. ám bár arra nem tol akkora ampert hogy tuning barát legyen még hd6870 nek sem.
illetve ha van még valami azon a szálon még az is szopja hdd-k pl
Én ezért nem ajánlottam neki azt a cooler tápot. legyen a 2 PCI táp csti van fen. az azért van.
tehát 975 ig jutottál. ezzel a megoldással hogy a molexen húzod a 12v azért van. én nekem asus karim van és 1000-1100 között simán megy. persze nem molex hanem 2xPCIon.
Mi az hogy külön ampert hoznak? 1db 12V-os ág van a tápon (CM GX450) MINDEN ami 12V-ról működik, innen fogja kapni a delejt Tök mindegy, hogy te molex-en viszed a vga-hoz az áramot, vagy akárhonnan.
Nem molex-szel kötöttem rá a 6870-est a tápra, hanem a pci-e csatlakozójával. Szóval már itt is bukik az elméleted. Nem értem mit nem értesz? Az 500-as aurummal sem ment többet tuningban, mint a 360-as Zalmannal. Akkor ez a táp is kevés volt hozzá? :D
na akkor itt látszik mennyit is konyítasz hozzá. 1PCI+1molex. a molex 12 voltján nincs 1x amper. mivel nem igényel semmi akkora teljesítményt mint a video kártya. molex a hdd-k odd-k és egyéb ilyen ciccokra van.
Szoval a száljuk nem közös mindegyik szálat külön állítja elő. nem közösben van.
a másik a szálakhoz külön stabilizátor tartozik hogy még véletlen se legyen a molexen vagy sata-n 1x amper.
gratulálok tudsz valamit.
miért van különszál és külön elöállítás.
hát azért okos mert ha mind egy szálból ibdulna bekapcsolod a gépedet vagy be kapcsolnád és már elvenné a hdd-től a feszkót :-)
szóval ezért vannak szét osztva és nem egy pontból indul.
milyen lenne ha elindul a kárnyád és ő fel venné a 12A a vinyod ugyanazon a szálon nem indul sött bele is halhat a 12A-ba aza 1-3 amperes cucc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!