Mekkora tápegység kell a következő konfigurációba?
Asus M5A78L-M/USB alaplap
AMD FX-6300 processzor
Corsair 8 GB DDR3 1600 MHz ram
1 TB HDD
ASUS Radeon 7870 2GB VGA
Én azt hittem hogy egy 500 W táp elég, de egy Számítástechnikai Kft 650W-osat szeretne beletenni, mert állítólag ezt igényli.
Valóban szükség van rá? A kérdés azért vetődött fel bennem, mert ugyanez a konfig alap, FX-8120-as procival, és Radeon 7850 2GB videókártyával 500 wattos táppal van kínálval ugyanazon Kft által (!!!)
Most akkor mi a helyzet?
Van esetleg valami kalkulátor, ami kiszámolja, hogy mekkora táp kell 1-1 konfigba?
A 965 BE is kihajtja a 7870-et? (éreznék különbséget a két processzor között?)
Igen, drága lett az FX-6300, 3 napja 33 ezer volt, tegnapelőtt 40, tegnap óta aktuális az ára a PCX-en.
Tuningolva szerintem nem lenne gond vele, illetve az fx se a legjobb ilyen szempontból, egy i5 lenne az igazi.
Nekem 4 magosított Phenom II van 3,6ghz-en egy tuningolt 7850 2gb mellett, de én elégnek érzem. BF3 alatt full hd-n 99% majdnem mindig a gpu terheltség. Szóval egy 965BE megcibálva jó megoldás játékra, még mindig. :)
Majd kérdez újra mielöt vásárolsz
adigra ugyis változik minden
Áhh, i5-ről szó se lehet, az i5 3570k egy Z77 chipsetű alaplappal +40 ezer forint lenne minimum... és már így is meghaladtam az önmagamnak felállítot határt :/
Ui.:lehet, hogy én vagyok a léma, de az ipon.hu-n nem találtam nyomát annak, hogy lehet hitelt igényelni.
Cpu hütöt 6300 ra késöbb is ráérsz veni
ugyis tuninghoz jobb kéne mint TX3...
valami 12cm es ventis nagy bordájú
Artic 13 szériában pl. vagy hasonlók
.
persze kisé drágáb de tx3 ugyis roszárban van.
.
de mint irtam mire vásárolsz kitudja mi lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!