Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Most vásárolok új gépet,...

Most vásárolok új gépet, hogyan kell a kábeleket bekötni, illetve feltelepíteni a rendszert?

Figyelt kérdés

Most vásárolok komplett új gépet (ház, ram,proci,lap,vga,táp,hdd,odd, billentyű,egér stb.stb.)

És most is van egy gépem, szóval itt van egy csomó kábel mellette , ha itt lesz új gép akkor azokkal kell összekötni vagy mindenhez adnak külön kábelt ?

És a következő kérdésem, mivel olyan gépet veszek amin még nincs rendszer és én fogok rá tenni. Szóval az alaplap ASrock Z77 PRO 4, a kérdésem az lenne melyik billentyű kombinációval lehet megnyitni a biost és beállítani hogy DVD olvasórol bootoljon a Windows telepítője.

Elég furán írtam le, de kicsit parázok, és nagyon örülök majd az új gépnek ! :)

Végre egy übergyors gép a mostani 1magos 1.80ghz cpu / 2GB ram /512mb ddr3 vga

Köszönöm.

2013. jan. 13. 09:33
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

Kábelt -elméletileg- adnak az alaplaphoz, amikkel mindent rá tudsz csatlakoztatni, de a processzort és a hűtőt jobb ha az üzletben rakatod be.

Kábelezést szépen megnézed a régi gépen, és ugyanúgy csinálod az újon is.

BIOS-ba F2 vagy dell billentyűvel tudsz belépni, de bootoláskor úgyis kiírja.

2013. jan. 13. 09:43
 2/8 A kérdező kommentje:

Mármint iPon-on rakatom össze a gépet kompletten.

Utána megérkezik hozzám, nekem csak össze kell dugni a kábeleket és feltelepíteni a Windows-t !

Erre lettem volna kíváncsi mit hogyan kell, például egyből felismeri a billentyű-t , egeret meg a többi a drivert ?

Vagy nekem kell letölteni pl. Driver Genius , ami megkeresi az összes driver-t a gépemhez .

Vagy ez hogy van?

2013. jan. 13. 09:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

egérhez, billentyűzethez ált. csak akkor kell driver ha te szeretnéd programozni

egyébként nem lesz sok gondod az összeszereléssel, maximum a vga-val fogsz egy kicsit szenvedni (személyes tapasztalat :)) ha nem jól csinálsz valamit azt úgyis észreveszed mert a masina tudatni fogja veled elég nyomatékosan

2013. jan. 13. 10:05
 4/8 A kérdező kommentje:

De gondolom az alkatrészek dobozait megkapom, és a benne lévő driver lemezt + használati utasítást ... :D

Én megkapom a gépet, bekötöm , feltelepíti a rendszert + a drivereket és jónak kell lennie nem igaz?

Mivel iPonról rendelem ott már mindent beleépítenek , és HDMI kábellel fogom összekötni a VGA-t és a monitort.

2013. jan. 13. 10:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben megkérnék valakit, aki már csinált ilyent, hogy rakja össze neked, telepítse fel úgy, hogy közben figyelhetsz. A szerelés közben meghibásodó alkatrészeket nem szokták garanciálisan cserélni, javítani.
2013. jan. 13. 10:22
 6/8 Rasta Joint ***** válasza:
40%
utolsó válaszolót nem értem:) pont a VGA-t talán a legkönnyebb beszerelni:) amúgy kérdező: miért nem kérsz összeszerelést rendeléskor? nem olyan drága, 1900Ft azt hiszem.
2013. jan. 13. 10:23
 7/8 A kérdező kommentje:

Látom nem figyeltetek :D

Szóval, én kérek összeszerelést !

Úgy jön meg hozzám a gép hogy minden bele van pakolva a gépházba teljesen !

Nekem a kábelek összedugásával van gondom (tudom mi micsoda és hová kell dugni) , mert itt a régi gép és akkor az új géphez adnak kábeleket vagy ez hogy van?

2013. jan. 13. 10:32
 8/8 lindmayer ***** válasza:
40%

az a része már tényleg nem bonyolult

egy fontos szabály van: mivel mindent úgy terveznek, hogy csak egyféleképpen lehet összedugni őket, így ha valami nem megy NE erőltesd, nézd meg hogy nem lehet hogy fordítva szeretnéd bedugni

illetve a hdmi kábelt ne az alaplapra csatlakoztasd, hanem a videokártyád egyik hdmi-jére

2013. jan. 13. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!