Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet az, hogy működik...

Umbro12 kérdése:

Hogy lehet az, hogy működik ezzel az alaplappal ez a processzor?

Figyelt kérdés

Ez az alaplap: [link]

Ez a processzor: AMD Phenom 2 x4 965 125 w

Az érdekessék, hogy mégis üzemel! Ez hogy lehetséges, és milyen károkat tud okozni, ha így marad?

2013. jan. 12. 14:04
 1/8 anonim ***** válasza:

Menne benne egy X6 1100T is alulfeszelve.

Én a helyedben alulfeszelném a biztonság kedvéért.

Azért, mert csak 200 mhz-vel több mint a "gyengébb" társai, és lehet hogy ugyanazon a feszültségen üzemelnek.

2013. jan. 12. 14:09
 2/8 anonim ***** válasza:
mi az az alulfeszelés? :)
2013. jan. 12. 14:58
 3/8 A kérdező kommentje:
én ehhez sajnos nem értem, hogy alulfeszelés :(, de köszönöm a válaszokat :) a lényeg végül is az lenne, hogy tud e kárt tenni így a gépben ?
2013. jan. 12. 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:

Lejjebb veszed a processzor feszültségét (CPU Voltage), esetleg még az órajelét is.

Ha nem értesz hozzá, akkor ne nyúlkálj biosban, mert kárt tehetsz a gépedbe.

Futtass le egy 24 órás Prime95 tesztet, ha nem hibázik a processzor akkor nem lesz gond.

[link]

[link]

[link]

A te procid 0.05V-vel magasabban üzemel mint a kisebb tesó.

Kárt okozni szerintem nem fog, én egy hasonló lapban (szintén max 95W TDP, "fapados" alaplap) 4.3 ghz-n járattam egy X2 560-ast pár hónapig, és nem kicsit emeltem a feszültségen.

Keress fel egy embert aki beállítja neked, és akkor megnyugodhatsz.

2013. jan. 13. 09:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Azt kihagytam hogy aki ért hozzá, annak nagyon egyszerű, pár kattintás a biosban :)

Sajnos én videót nem tudok csinálni neked, mert nincs Black Edition processzorom.

[link]

Esetleg itt is kérdezhetsz :)

Itt meg pont találtam a te procidról egy linket:

[link] és ezen belül is:

[link]

2013. jan. 13. 09:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Most olvasom, hogy egy magosra van optimalizálva a program amit küldtél és dual procihoz 2x kell megnyitni akkor 4 magoshoz 4x vagy elég 2x ?
2013. jan. 13. 15:29
 7/8 anonim ***** válasza:
4 szálon futtasd.
2013. jan. 13. 15:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Most nekem szerintem úgy futtassa mert csinált 4 lapot nevezetesen worker #1 worker #2 worker #3 worker #4
2013. jan. 13. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!