Lassú bootolás? Mi lehet a hiba?
Az utóbbi időben 3 féle képpen BOOT-ol a gépem:
1. Normálisan, nincs vele probléma. Behozza az alaplap gyártó logóját(MSI), kb 3 másodpercre és már tölti is a Win7-et.
2. Valamikor amikor behozza az MSI feliratot a legelején a szokásos módon,azonban előfordul, hogy akár fél vagy egy percig is úgy áll a kép, és csak utána tölti a Windowst, és így elég lassú a BOOTolás.
3. Hogy ez még ne legyen elég, még az is előfordulhat(ez a legritkább,de megesik),hogy fél percig áll az MSI logó képe, de előtte valamikor csak fekete kép egy percig és bal felső sarokban villog egy kicsike vízszintes vonal, utána még fél percig az MSI logó és csak utána tölti a Windowst.
Az utolsó 2 variáció kb. minden 5. bekapcsoláskor jön elő, és akkor elég zavaró. Kérdésem: mi lehet a probléma?
Merevlemezre HD Sentinel 100%-100%-ot ír.A rendszert már újratelepítettem, szóval az se biztos, hogy amiatt van.
Válaszokat előre is kösz!:)

Cseréld ki a bios elemet : [link]
és amikor kicserélted konfigold újra be a biost és a probléma megoldódik

Úgy van beállítva a BIOS, hogy bizonyos időközönként teljes rendszerellenőrzést végezzen. (Szerintem)
A BIOS?
:)):D

#4 Az. A BIOS.
Most meg nem mondom neked hogy ennek mi a lényege, de az első (Compaq) PC-m gépkönyvét még tövről hegyire átmazsoláztam, és abban volt olyan beállítás, hogy a POST milyen legyen. Be lehetett állítani, hogy minden indulásnál, vagy csak időközönként hogyan tesztelje le a saját magát, a memóriát és a perifériákat.
De tizet teszek egy ellenében, hogy még mindíg létezik a "Quick Boot" opció.

Kattanás.....
kössed ki a winyot az alaplapbol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!