Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az normális-e, hogy egy...

Az normális-e, hogy egy gigabyte 8600gt-nek kevesebb cpu erőre van szüksége ugyanahhoz a grafika futtatásához, mint az Asus GTX650Ti-nek?

Figyelt kérdés

Mert ugye F1 2012-őt futtatok 1440x900-ba, és az asus, hogy rendesen fusson ne szaggasson ugyanabba a (cpu load line claibration, digi+vrm stb.) grafikába fel kell húznom a cput-t ezekkel amit zárójelben írtam.

És az asusnál a cpu hőfok 70-80 fokig fel meg, míg a 8600gt-nél 65-70 a max. Szóval nem értem.Ugyanabba a cpu(pl. power saving) alapállásba szaggat a 650TI-vel, de mint modntam a 8600 gtv-el nem.

igaz, hogy rajta volt a 8x-os mintavételezés, míg gt-nél csak 2x-es.

De letesztelem tök egyforma beállítással.

2013. jan. 12. 07:52
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

[link]

Ugyanaz a a logitech verzió van meg nekem is. sztem fölösleges frissíteni.

A vga(650) az nem meleg 50 fok körül szkott lenni.

Artcic cooling freezer 13

2013. jan. 12. 09:33
 12/31 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Kormány amugy egy db usb vel csatlakozik?

.

nemrég mintha pont ilyent olvastam voln itt vagy valahol hogy egyik hardver bezavar a másiknak kár hogy nem emlékszem pontosan...

2013. jan. 12. 09:34
 13/31 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Valami gubanc lesz ott

80 fokra egy játéknak nem lene szabad freezer13 al felmelegíteni

hiszen ez még tuningot is kéne hogy birja

.

biztos van hütöpaszta rajta és jól le rátéve? netám nem poros borda

vagy bios ban lejebb let véve fordulat hogy "ne legyen hangos"

enek max forudlaton lene szabas hangosnak lenie viszonylag...

2013. jan. 12. 09:37
 14/31 A kérdező kommentje:

Alapjáraton(aida) 47 max 50 fokos, a gyári még szarabb hűtő lehet.Nem mértem fel mennire kell kihadználnom, mert ez a hűtő kb. 8500 ft. volt. lehet kellene neki eg 20 ezres.

A táp alapon nem fúj ki forró levegőt, de játék közben nem néztem.Ma nemék vissza a boltba.Megnézzem? azért mennyire melegszik? Táp viszont onnan való ahonnan a videókari.

Az első kártya az amd volt egyik kimenete szar volt, amásik gt 630 - ez már elég lett volna, dez néha csíkozott meg krix-kraxszozot :D :)

2013. jan. 12. 09:37
 15/31 A kérdező kommentje:

"Valami gubanc lesz ott

80 fokra egy játéknak nem lene szabad freezer13 al felmelegíteni

hiszen ez még tuningot is kéne hogy birja

.

biztos van hütöpaszta rajta és jól le rátéve? netám nem poros borda

vagy bios ban lejebb let véve fordulat hogy "ne legyen hangos"

enek max forudlaton lene szabas hangosnak lenie viszonylag..."

Ha 8600 gtnél húzom a procit meg egyebet akkor nem megy fel annyira.Paszta volt rajta, de az üzletben cseréltek lapot, mert már nem volt kedvem hozzá(pedig nem vagyok hülye hozzá), nem tudom mennyi paszta van rajta.

8600gt-vel max. 70 fok, de sztema hűtő nem bírja, a vga meg vagy szar vagy nem.Maxra vettem a cpu fordulatot.amúgy prohardver cikkben is volt, hogy ez a hűtő komoly tuningra nem alkalmas.

2013. jan. 12. 09:40
 16/31 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

* se lene szabad

.

az hogy megbizható helyröl veszed az még nem garancia rá hogy nem fogsz ki valami gyári hibásat

viszont ezért van rajta garancia:P (már ha újonan garanciális helyröl veted)

.

szóval lehetséges valami kisebb alaplapi hiba

.

az szokot bezavarni mindenbe höfokok, perifériák, hardver kapcsolati sebességek...

.

szóval én elsönek alaplapot cserélném át egy teljesen másikra hogy azzal is fent áll e a hiba

.

aztán ha igdn akof lehet "végig zongorázni"...

2013. jan. 12. 09:41
 17/31 A kérdező kommentje:

Egy usb-vel cstlakozik + külön 230 voltos tápja van.

Amit még nem mondtam el:

Más játéknál nem jön ki ez a szarság az új vgaval sem. pl. race07, raing room experience(igaz ez még csak demo), akkor flat Out 1(de ez meg ezer éves)

Akkor vagy a játéknak van gondja, pedig én nem warezolok egy ideje mert race07-et és az f1 2012-őt is megvettem(ugye a netese game).

Szóval az agyam eldurran!!

2013. jan. 12. 09:43
 18/31 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Komoly tuningra:)

gondolom nem 5GHz re húznád

4GHz körülit meg birnia kel mivel mindenkinek bir enyit kb.

(talán nem elörebeálitot tunigot kéne kapcsolni egy szorzózámentes procival:P és netán feszültségböl is érdemes lene lejebb venni ha birja...)

.

hát nemtudom kicsit zavaros ez az alaplap dolog

mert igy nekem honan kéne tudni hogy nekes milyen volt :D

és hogy most mi van vele ha volt régen másik

és azt se értem hogy nem akartál vele szórakozni??

EVO volt most meg Sabretooth így irtad ha jól értelmezem

sabretooth "is" tuningra van már mint ez van csak igazán arra:)

.

szerinem tartom hogy teljesen más,alaplapal kéne kiprobálni pl. egy msi 970 el

hogy fent ál e probléma kormányal és vga val netán még cpu val is

.

ha igen akor kelemes idöknek nézel elébe gondolom :S

2013. jan. 12. 09:48
 19/31 A kérdező kommentje:

"szóval én elsönek alaplapot cserélném át egy teljesen másikra hogy azzal is fent áll e a hiba "

Korábban írtam , de nem vetted észre mert egymásra rá válaszolunk, hogy M5A99x EVO lett lecserélve Sabertototh 2.0 99fx-re alaplap biztos nem.

Amúgy a vga 3 év gari, tápra is 3 év.

Szóval még lehet a játékkal van gond, csak másnak nem nagyon volt ilyen problémája, lehet ezért nincs ilyen hozzá való frissítés.

Lehet korábban mondtam hülyeséget, kehet azért ment fel a cpu hőfok mert nem csak kevés a hűstő, hanem 8x-os élsimítás és vsync is be volt ám kapcsolva.

Lehet nem menne föl a hőfok, ha gyengébb beállításokat használnék egy kicsit, de akkor is szarakodik a kormány.Legfeljebb később hűtőt cserélnék, de most ez megteszi, vagy belemaszekolok egy gyorsfordulatú 11 lapátos ventit, nem tom.

2013. jan. 12. 09:49
 20/31 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#17 :S

Akor valami patch/fix nincs?

.

nem lehet hogy valamit roszul álitasz be játéknál?

nekem még nem volt szerencsém

kormányhoz és nem is lesz szerintem...

2013. jan. 12. 09:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!