Ti szoktátok beüzemelni a procit, vagy inkább a boltra bizzátok?
Amióta gépet veszek, darabokban teszem, és nagy ívben én is rakom össze, de a Processzor/Hűtő kombit mindig összerakatom.
Nagy szerencse, hogy ezért nem kérnek pénzt (hogy alaplapba belerakják a procit+hűtőt), mert se a pasztázást se a hűtőszerelést nem igazán kapisgálom.
Most se igen tudom takarítani rendesen a hütőt, úgyanis valamiért hiába csavarom el, nem jön le a hűtő, feszegetni nem akarom. Ennek a logikájára még nemigen jöttem rá. Régi DDR-es lapon probáltam, ott is olyan volt a hütő, 3 sikerült is a 4. pöcök letört a hütőről.
Nektek ez szokott sikerülni? Illetve a hűtés működik rendesen? Vagy mennyire pasztázzátok, nempasztázzátok?
Pasztázni mindig kell,anélkül a hűtőborda nem veszi fel a processzor hőjét.
Ha nem vagy benne biztos,és már el is törtél egyet,akkor inkább bízd tapasztaltabb embere,nehogy letörj egy lábat a prociról.
Nos ha leveszed a nentillátort akkor kis ecsettel ki tudod tisztitani anélkül hogy leszedd a bordát a procirol
ráragadást meg a paszta okozza nehéz leszedni de le lehet
bár én csak akkor ajánlom ha van pasztád és türelmed leszedni
de arra vigyázz el ne görbüljenek a lábai a proccinak
Nagyobb gond inkább akkor lehet, ha pl. az alaplapi belső USB-ket rosszul kötöd be (a tüskékre rossz házból kiálló dugaszokat dugsz): rádugsz valamit, csattan egyet, és az usb eszköznek + alaplapnak is annyi.
"ráragadást meg a paszta okozza nehéz leszedni de le lehet"
Ez gondolom inkább azokra a régi fajta, fehér, szilikonos undormányokra igaz, amik rászáradnak mint a ragasztó. Undorító. Az ilyet fémmel ne igazán kapirgáld, inkább egy fadarabbal.
Amiknek még mindig iszonyat rettenetes hűtőbordaillesztésük van, azok nagyrészt az AMD-k. :| Tiszta 90-es évek. De utálom őket!
Ezt nemigen értem hogy jön a procihoz?
Az USB, power, reset gombokat mind én kötöm be, még az alaplapot is én csavarozom a gépházba. Csak a processzorral vannak gondok.
Hát a procit még a boltban belerakják az alaplapban meg a hűtőt, és úgy hozom el, darabokban.
Vagyis együtt rakom be őket. Már felszerelve. De egyébként a boltban is úgy szokták... Legalábbis ahol veszem.
igen ugy először a procci és hűtése majd beszerelés a házba
de milyen proci ?
intel vagy amd ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!