Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ti szoktátok beüzemelni a...

Ti szoktátok beüzemelni a procit, vagy inkább a boltra bizzátok?

Figyelt kérdés

Amióta gépet veszek, darabokban teszem, és nagy ívben én is rakom össze, de a Processzor/Hűtő kombit mindig összerakatom.

Nagy szerencse, hogy ezért nem kérnek pénzt (hogy alaplapba belerakják a procit+hűtőt), mert se a pasztázást se a hűtőszerelést nem igazán kapisgálom.

Most se igen tudom takarítani rendesen a hütőt, úgyanis valamiért hiába csavarom el, nem jön le a hűtő, feszegetni nem akarom. Ennek a logikájára még nemigen jöttem rá. Régi DDR-es lapon probáltam, ott is olyan volt a hütő, 3 sikerült is a 4. pöcök letört a hütőről.

Nektek ez szokott sikerülni? Illetve a hűtés működik rendesen? Vagy mennyire pasztázzátok, nempasztázzátok?

2013. jan. 9. 13:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Pasztázni mindig kell,anélkül a hűtőborda nem veszi fel a processzor hőjét.

Ha nem vagy benne biztos,és már el is törtél egyet,akkor inkább bízd tapasztaltabb embere,nehogy letörj egy lábat a prociról.

2013. jan. 9. 13:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Nos ha leveszed a nentillátort akkor kis ecsettel ki tudod tisztitani anélkül hogy leszedd a bordát a procirol

ráragadást meg a paszta okozza nehéz leszedni de le lehet

bár én csak akkor ajánlom ha van pasztád és türelmed leszedni

de arra vigyázz el ne görbüljenek a lábai a proccinak

2013. jan. 9. 13:52
 3/8 anonim válasza:

Nagyobb gond inkább akkor lehet, ha pl. az alaplapi belső USB-ket rosszul kötöd be (a tüskékre rossz házból kiálló dugaszokat dugsz): rádugsz valamit, csattan egyet, és az usb eszköznek + alaplapnak is annyi.

"ráragadást meg a paszta okozza nehéz leszedni de le lehet"

Ez gondolom inkább azokra a régi fajta, fehér, szilikonos undormányokra igaz, amik rászáradnak mint a ragasztó. Undorító. Az ilyet fémmel ne igazán kapirgáld, inkább egy fadarabbal.

Amiknek még mindig iszonyat rettenetes hűtőbordaillesztésük van, azok nagyrészt az AMD-k. :| Tiszta 90-es évek. De utálom őket!

2013. jan. 10. 03:54
 4/8 A kérdező kommentje:

Ezt nemigen értem hogy jön a procihoz?

Az USB, power, reset gombokat mind én kötöm be, még az alaplapot is én csavarozom a gépházba. Csak a processzorral vannak gondok.

2013. jan. 10. 10:03
 5/8 anonim ***** válasza:
A procit és a hűtést az alaplap beszerelése előtt vagy után rakod be?
2013. jan. 10. 10:45
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát a procit még a boltban belerakják az alaplapban meg a hűtőt, és úgy hozom el, darabokban.

Vagyis együtt rakom be őket. Már felszerelve. De egyébként a boltban is úgy szokták... Legalábbis ahol veszem.

2013. jan. 10. 10:47
 7/8 anonim ***** válasza:

igen ugy először a procci és hűtése majd beszerelés a házba

de milyen proci ?

intel vagy amd ?

2013. jan. 10. 10:52
 8/8 A kérdező kommentje:
csak intelt használok.
2013. jan. 10. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!