Milyen módokon lehet 2 PC-t összekötni?
A lényeg az lenne, hogy kaptam egy laptopot, és át szeretném rá másolni a multimédiás anyagaim (pl.filmek), és ezt hálózaton találom a legegyszerűbbnek (ha van más ötlet, szívesen fogadom).
Az asztali gépnek csak 10/100 mbps-os a hálózati kártyája,
ami ennyi másoláshoz nagyon lassú (pár 100 megát 1,5 óra alatt másolt). Van valami ötletetek arra, hogy mi módon lehet megoldani a másolást a lehető legnagyobb elért sebességgel?
Előre is köszönöm.
A.) A hálózatot állítod be megfelelően, mert a valamilyen rejtélyes oknál fogva is csak 10 Mbit/s-es lenne a kártya, a 100 mega akkor sem tarthatna tovább 5 percnél. Tűzfal vagy valami nagyon akadályozza a dolgokat.
B.) Az anyagot tartalmazó winyót kiszedet és egy USB-s rack-el rákötöd a laptopra.
100mbites hálókártyán elméletileg 12,5 MB/secnek kéne mennie. Gyakorlatban 10-12 meg szokott lenni. (Régebbi tapasztalat, elég régen volt már nekem olyan eszközöm, ami nem gigabites).
tehát monjuk 600MB kb 1 perc. Itt valami más gond lesz.
Kb mennyi adatot kell átmásolni?
Pendrive?
asztali gépre rákötni a laptop vinyót? Ehhez ki kell szedni a laptopból, és kell mondjuk egy USBs keret.
A másolandó adatmennyiség kb. 150 GB. A pendrive-val is elég sokáig tart, ezért kérdeztem.
A valós sebesség egyébként UTP kábelllel 2-3 MB/s körül volt, néha felment 8-ra is, de volt hogy 800 KB/s-ra lement
Ha 800KB/sec a minimális sebesség (ami azért nem sok), hogy tarthat pár100 mega 1,5 óráig?
1,5 óra alatt 800Kbyte/sec-kel 4 gigának át kellett volna mennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!