Ennek a tesztnek mennyi a valóságalapja? Egy FX-8350 tényleg csak maga 250W-t fogyaszt?
Itt ez a teszt. Nekem nagyon furcsák ezek az értékek, szerintem nem sok köze van a valósághoz. De itt egy másik teszt, PH!-ról:
De ezen a TELJES rendszer fogyasztása van, egy 250W TDP-s HD7970 mellett. Most akkor melyik teszt az igaz?
Hogyan lettem 60%-os válaszadó? Már megint érdekesen pontoznak itt, pedig tényeket írtam. Na mindegy...
Szerintem alap esetben illetve a 4GHz túlhajtással nem vészes az az FX-6300 és a maga 33k forintját megéri. Aki extrém tuningolni akar, annak komolyabban adni kell a körítésre is (alaplap, táp, hűtő), mert el lehet szaladni szépen vele.
Nyilván a fogyasztásba bele számít az északi híd is, ami már Intel prociknál nincs, mert teljesen a CPU-ba integrálódott (egy 990FX chipset szintén dobhat a rendszeren 19.6W-t. egy szerényebb 970-es chipset is megehet max 13,6W-t). Természetesen egy teljes rendszer fogyasztásban benne vannak még a ventilátorok, merevlemezek és egyéb hardverek is. A CPU és a VGA jellemzően a 12V ágat terhelik a tápnál, így erre kell figyelni méretezéskor. Nálam a táp elvileg 390W-t tud leadni csak a 12V ágon, így ehhez a procihoz és videokártyához még elég egy kis tuninggal is (a 3DMark Vantage és 11 is szépen lefutott 4,5GHz-es CPU-val és 960/5000-re húzott 7850 videokártyával).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!