Az Intel I5-2500K jobb mint az AMD FX-8350-je?
Nem vagyok egy intel fan de játékra én is inkább i5-öt vennék és ha már 50ezrem van rá akkor a 3570k-t, az a 4ezer forint már mindegy.
Viszont ha renderelés/videó encode stb. munkákban gondolkoznék akkor se a 8350 hanem a 8320+ egy jobb hűtő és OC.
Hogy jött ki neked az a 87% Nekem átlagosan +3,47% jött ki az FX javára a tesztben lévő alkalmazások mellett. Amúgy jól látszik, hogy az FX teljesítménye elég ingadozó, hiszen egy szálon relatíve gyenge, 8 szálat viszont nehéz kihasználni nagy általánosságban. A hatékonyság a modulos egységnél sem tökéletes azaz az AMD szerint egy modul két szálon dolgozva kb +80% növekedést érhet el (míg egy rendes kétmagosnál ez 98% is lehet).
Általában munkára, kép és video feldolgozás illetve tömörítés terén jó az FX, de sok esetben nem annyira...játékokra sem igazán, bár GPU limites beállításoknál ez kevésbé jön elő.
Egyébként azok a tesztek csupa szintetikus gagyik, számomra nem jelentenek azok a számok sokat. Ennél értelmesebb teszteket is találni a neten.
összesítés:
Ajh...mikor értik már meg az emberek?
Itt nincs amd vs intel.
Sohase volt(na jó,talán 3-4 évvel ezelőtt).
A két gyártó nemhogy ellenségek,de még sokszor támogatják egymást,közös ügyeik vannak(pl emlékeztek,amikor az intel,az amd-vel karöltve kezdtve el támogatni a havok fizikai motort,amit több ezer játék használ?).
Röviden,tömören: AMD: budget,középszintű proci
Intel: Drága,erős proci
Azért vannak az amd-k,hogy aki pl 180-ezerből,össze akar hozni egy egész gépet,de mindent full hd-n akar nyomni,az nem rakhat bele egy 50k-s procit,mert akkor meg gyengébb videókártyát kéne belerakni. Ezért inkább belerakunk egy fx-6300 ast és egy sapphire 7870-est például.
És semmi se ér a nagy i5,ha nincs mellé minimum egy hd 7870-es.
A kettő között,nyilnán az i5 jobb játékra,az amd fx 8350-je pedig pár szerkesztő programba alázza a 8 magjával(sajnos kevés program van,ami el tud számolni 8-ig).
Mondanám, hogy az intelt, mivel csak erősebb és ha így viszonyítok akkor feltételezhetem (noha számítástechnikában vagyunk és a jövőt próbáljuk megfejteni ez baromság :D), hogy a jövőben ha nagyobb cpu igénye lesz valaminek ott jobban kell, hogy teljesítsen.
Viszont ha nem tervezel erősebb vga-t venni akkor értelmetlen egy fx 6100/6300nál erősebb cpu-t venned, mert még egy phenom x4 is elég a hd7770 mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!