Belemegy egy intel core i5 2500k (vagy 3570k) vagy egy i7 2600k (vagy 3770k) egy ASrock N68C-S UCC alaplapba?
LGA1155 foglalatos.
Igen, úgy van, de csak AMD-t.
Igen azt is figyelembe kell venni, hogy az alaplap tápáramköre mekkora étvágyú procikat képes kiszolgálni. De ha fejlesztenél, akkor számít a foglalat típusa és a chipset milyensége is azaz maga a platform. Az alaplap gyártó oldalán látható, hogy milyen procikat támogat egy adott alaplap. A te alaplapod 95W TDP-ig támogatja az AM2, AM2+ és AM3 tokozású processzorokat. Most esetleg tudnál bele tenni 21-22k-ért egy Phenom II X4 945 procit vagy 25k körül egy ilyet:
i5 procihoz más alaplap kell (lga 1155 foglalatos), lehetőleg szorzóemelésre alkalmas chippsettel (ha már K végű proci kell) és DDR3 memória! Ezek együtt nagyjából 75k-t tesznek ki, szóval a zsebedbe kell nyúlni szépen.
Amúgy most milyen procid van?
Nem "fos" az csak már igen régi! Amúgy ahogy látom túlhajtod, mert az a proci alapból 2,3GHz-es.
Lehet, hogy jól járnál olcsón egy X4 945-tel is...nem olyan erős, mint egy i5, de nem is rossz azért az összegért! Én 3 évig nyúztam egy ilyen procit eleinte HD4830, majd végül HD7850 videokártyák mellett és jól elvoltam vele. 25k-ért az X6 sem tűnik rossznak (2,7GHz, turbo: 3,2GHz). Persze ha van keret i5-re, akkor szerzel mellé egy deszkát és csumi. Többe fáj, de nagyon jó cucc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!