Melyik a legjobb gép ezek közül?
Melyik lenne a legjobb választás?Meddig állna helyt a gép?Vinné az összes játékot ultrán?
Én most FX-es configot dobnék össze, de amit utoljára linkeltél, annál öreg az alaplap.
Inkább rakd magadnak össze alkatrészekből és úgy magadnak válogathatod össze a legmegfelelőbb alkatrészeket. Vagy kérd meg egy ismerősödet, esetleg egy szakembert kisebb összegért. Úgyis jobban jössz ki...
Alaplapnak FX-es rendszer esetén legalább 970-as chipsetes legyen (én most Asrockot vennék), procinak én a 6100FX-et választanám, Kingston RAM jó, de inkább 1600 Mhz.
Videókártya esetén pedig ha az nVidiát 650-est választod, akkor abból mindenképp a Titániumot!
Amit linkeltél, ott annyiból ki tudtam hozni az alaplap+proci+RAM+VGA+HDD+DVDRW -t. Gondolom monitorod van, ehhez már csak egy ház meg egy jó táp kell. Én nem ragaszkodnék kimondottan ehhez az üzlethez, mert a listában nem találtam meg mindent.
Én ezt venném: (aktuális ipon árakat írok)
- ASROCK 970 Extreme3 19337 Ft (ebbe később ha mérséklődnek az árak belerakhatod a leggyorsabb 8 magos FX-et is)
- AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition 24041 Ft (hűtő maradhat a gyári)
- KINGSTON 4096MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9AD3K2/4G 7910 Ft (később bővítheted ha visszábbszelidülnek az árak)
- Ház ami neked tetszik, de jó ha alsó tápos, ezek jobban szellőznek (a táp alulról szívja a friss levegőt, és hátul fújja ki, nem keveredik a ház levegőjével)
- Tápnak elég egy jobb fajta 400-as FSP vagy Chieftec
(házat és a tápot próbáld 20 000 körül kihozni)
- Merevlemezárak még mindig az egekben vannak, így azzal egyelőre módjával ha spórolni akarsz. Ha meg később lesz pénzed fejleszteni, vegyél a rendszernek egy SSD-t, amit meg most veszel, megtartod adatpartíciónak.
- Videókártyából én nVidia 650Ti 1GB vennék, de az most olyan 37 000 Ft-tól indul. Lehet érdemesebb valami olcsóbb AMD-t venni, és később azt is cserélheted.
- Sokan manapság nem is vesznek optikai meghajtót, hanem USB-n keresztül húzzák fel a rendszert, bár egy DVDRW kb. 4-5 ezer Ft.
Így egy kicsit túlléped a 110 ezres határt, de inkább érdemesebb kicsit többet rászánni, és időtállóbb, könnyebben fejleszthető géped lesz.
Sok sikert!
Nincs vele tapasztalatom, de jó márka, 500 W meg bőven elég.
Minden gyártó a takarékosabb hardverekre gyúr. A videókártyák a nagy energiazabálók, de gondolom nem 150-200 ezer Ft-os darabot akarsz venni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!