Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sapphire Radeon HD5450, mi...

Rs. kérdése:

Sapphire Radeon HD5450, mi lehet a baj? (Leírás)

Figyelt kérdés

Üdv, vettem egy Sapphire HD5450-es videókártyát. Beraktam,driver fel. Kép van , a vidikari forrósodik , szóval megy... De az eszközkezelőben nem találom , nincs ott. Képet ugye ad ,szóval pörög a hardver , a felbontást is fel tudom vinni HD fölé is ha monitor bírná.

Alaplapi videókártyát BIOS-ba tiltottam, és PCIe-re raktam az első keresési helyet. Mégis eszközkezelőben nincs meg... Nem értem. Ha megy a videókártya ,miért nincs ott?

Továbbá a Catalyst Control Center sem indul el ,annak ellenére , hogy fel van rakva.

2013. jan. 1. 17:37
 1/10 Komplikato ***** válasza:
100%

Ha az alalapodban Intel 945gz, gc vagy hasonló butított chipset van, vagy SiS-es alaplap lenne s775 foglalattal, akkor soha nem fog menni és nem a kártya miatt.

Amúgy alaplapi chipset driver fent van? A rendszer tök véletlenül nem XP?

Fel kéne tenni egy DriveFusiont és azzal minden régebbi VGA driver maradványt gyalulni. Frissíteni a chipset drivert és feltenni egy friss Catalystot. Mindeközben persze nem futhat vírusirtó program ... A Catalyst Control center meg normálisan telepítet .NEt rendszer nélkül sose fog rendesen menni.

2013. jan. 1. 17:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Én a helyedben megpróbálnám újrarakni a drivert. A régit leszedted? (feltéve ha nvidia volt régebben). És megbízható helyről szedd le a drivert,( pl gyártó honlapja).
2013. jan. 1. 17:46
 3/10 A kérdező kommentje:

[link]

Itt az alaplapom.

2013. jan. 1. 17:47
 4/10 A kérdező kommentje:
A drivert CDről is és frissítettet is szedtem le az ATI honlapjáról. A "régi" kártya egy 256MBos integrált, de azt ugyebár BIOS-ban tiltottam... Mégis van kép ,tehát nem értem.
2013. jan. 1. 17:48
 5/10 A kérdező kommentje:
Win7 ,32bit
2013. jan. 1. 17:49
 6/10 A kérdező kommentje:

CPU típusa DualCore , 1600 MHz (8 x 200)

Alaplapi lapkakészlet Intel Bearlake G31

Rendszermemória 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

BIOS típusa Award Modular (02/24/10)

Grafikus vezérlő típusa Intel GMA 3100

Grafikus vezérlő állapota Letiltva

PCI-E 1.0 x16 port #2 Használatban @ x16 (High Definition Audio hangvezérlő [1002-AA68] [NoDB], Szabványos VGA grafikus adapter [1002-68F9] [NoDB])

2013. jan. 1. 17:53
 7/10 Komplikato ***** válasza:

Ezzel az alaplappal és chipsettel tökéletesen kéne mennie ha nem hibás a kártyád vagy nem kamu kártya. Én szednék le Inteltől friss alaplapi chipset drivert és utána telepíteném a Catalystot.

Eszközkezelőben meg egy 512MB-os Microsoft kompatibilis megjelenítő eszközt kéne látnod akkor is ha nincs telepítve a kártya és hibás, ha egyszer ad képet!

2013. jan. 1. 17:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Users.hu-ról rendeltem/vettem , szerintem megbízhatóak. Igen , és ezt nem értem, ha ad képet , akkor miért nincs sehol az eszközkezelőben? Chipset drivert frissítek akkor.
2013. jan. 1. 17:58
 9/10 anonim ***** válasza:
én is egy ilyen videókártyát akrnék veni !
2014. márc. 24. 19:13
 10/10 anonim ***** válasza:
SOHA nem fog menni egy net 4.0 framework nélkül nekem érdekes hogy megy I945 Gz alaplappal 775 foglalattal ennyi nekem nagyon jó !
2014. júl. 14. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!