Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az árt a notebook aksijának...

Az árt a notebook aksijának ha áramról használom a notebookot és közben benne van az aksi?

Figyelt kérdés

2012. dec. 30. 12:35
 1/6 anonim válasza:
Nem árt csak nem tölti az aksit.
2012. dec. 30. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Litium ion akkumulátoroknak, ellentétben a metálhibrid akkumulátorokkal nincs memória effektusa, ami azt jelenti, hogy mem kell formázni, tehát fullra tölteni, mejd fullra meríteni folyamatosan. Ezzel szemben kényes a túltöltésre, és a túlmerítésre. Ezért van ezeknek az akkumulátoroknak saját elektronikája, ami nem hagyja túltölteni, vagy túlmerülni az akkumulátort. Szóval használhatod a notebookot töltőről az akkumulátor károsodása nélkül.

Ez a hivatalos verzió. Ennek ellenére szerintem nem árt néha lemeríteni.

2012. dec. 30. 12:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja és annyi még, hogy nem igaz hogy nem tölti, csak csepptöltésre kapcsol, tehát folyamatosan 100%-on tartja a töltöttséget.
2012. dec. 30. 12:54
 4/6 A kérdező kommentje:
hát én ezt a formázást megcáfolnám mert a közelmúltban vettünk egy notit és aztmondták hogy formázzuk az aksit... azaz töltsük 16 órahosszáig majd merítsük addig még kinem dob egy figyelmeztetést a gép... majd megint tegyük fel egy 14 órás töltésre majd végül egy 12 órásra... minden ciklus után jóval tovább bírta a lapos... és majdnem 3 órát bí ki egy töltéssel... na akkor most hogy van ez hogy nem kell formázni a litiumos aksikat? :O a fent említett kérdésemről meg fogalmam sincs hogy hogykell ezért is írtam ki...:/
2012. dec. 30. 15:37
 5/6 A kérdező kommentje:
meg vettünk egyet testvéremnek is (gyan ilyet csak régebbi szériát) két éve ott azt mondták hogy csak töltsük 72 óráig azt kész... és az eredetileg is alig birt ki két órát... de nem egy üzletben vettük meg amit most vettünk azt jobbanmondva nem mi vettük csak mi ajánlottuk egy rokonnak...
2012. dec. 30. 15:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Írtam a formázásról, hogy ez a hivatalos verzió a litium aksival kapcsolatban. Ezt a HP notebook tanfolyamon így tanították. Viszont azt is írtam, hogy szerintem nem árt a teljes le- és feltöltés. A 72, de a 16 órát is én teljesen feleslegesnek tartom. Az új telefonom sem formáztam így, mégis tökéletes az aksija. Tehát a HIVATALOS verzió, hogy az Li aksinak nincs memória effektusa. Az egy másik dolog, hogy a beüzemeléskor még nem tudja a teljes teljesítményét leadni, kell neki néhány fetőltés. Persze lehetnek ezzel ellentétes apasztalatok, de az egy szubjektív dolog, nem egy korrekt statisztikai vizsgálat.
2012. dec. 30. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!