Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a probléma? Tápegység...

Mi lehet a probléma? Tápegység, videókártya, esetleg videókártya szoftver probléma?

Figyelt kérdés

Nettezés és játék közben sűrűn le fagy a képernyő aztán helyre áll. Ha viszont nincs a videó kártyához feltelepítve az illesztőprogram akkor meg minden tökéletesen működik, viszont játszani úgy meg nem lehet rajta. Néha amikor beindítóm kidob egy "kék halált" ami elvileg a tápegység gyengesége miatt lehet. Mi lehet a probléma?

Számítógépem konfigurációja:

AMD Athlon II X4 631 processzor

Codegen 400W PSU400 OEM tápegység

Gigabyte A75M-UD2H alaplap

Gigabyte HD5570 1GB DDR3 GV-R557D3-1GI videókártya

Kingston HyperX 8GB (2x4GB) 1600 Mhz DDR3 RAM

Western Digital 500GB WD5000AZRX 64MB SATA3 winchester

2012. dec. 28. 18:55
 1/9 anonim ***** válasza:

ejj az a táp :D

nem lehet az hogy több vidikártya drivert telepítettél fel ?

2012. dec. 28. 19:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt nem hiszem cd-ről telepítem fel amikor újra telepítem a rendszert. Amúgy a táp az nem melegszik fel sose szinte meg semmi se. már lassan fél éve így vagyok vele, csak mostanában elkezdtem játszani aztán nagyon zavaró, hogy lefagyogat amikor gamelek. De valószínűleg kevés áramot kaphat egy kicsit, viszont nem tudom, hogy a kártya is szar-e. Vagy a táp csinálja az egész problémát. :)
2012. dec. 28. 19:20
 3/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

hát a tápot mikor leehtöséged lesz cseréld le elfogadhatóra mielöbb.

lehet kifogtál egy gyárihibás Gigabyte 5570 t de ezt amit irsz a rosz feszültés leadásból is adódnak

szóval hibák utána csak normális áramforás után érdemes kutatni ha nem akarod ugy akkor tökmindegy ha legariztatod is vga t vagy ha már nicsn akkor kisé nehezebb lesz és drágább...

2012. dec. 28. 19:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Tápot szerintem minden fél eképpen lecserélem legalább egy 500W-osra. Van még mindenre garancia. Igazából vissza akartam már régebben is küldeni a videókártyát, de alaplapon az integrált videókártya nem működött valamiért, lehet az alaplap is rossz. Nem kapcsolt be a képernyő, pedig BIOS-ba is beállítottam direkt. Bár automatikusan is fel kellene, hogy ismerje. No mindegy. Aztán nem volt kedvem egy hónapig gép nélkül lenni még. :/ Amúgy meg köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2012. dec. 28. 19:50
 5/9 BM-Striker ***** válasza:
A tápot nem 500w-os ra kell cserélni,mivel ehhez a géphez 300w is bőven elég, hanem egy jó minőségű(lehetőleg moduláris) 400-asra Pl. FSP Aurum Gold 400w-ra (ami 15k).
2012. dec. 29. 02:53
 6/9 A kérdező kommentje:
300 Watt?? Hát alapból a proci ehet maxon 100W-ot a videókártya is a körül lehet, és a többi még hozzá csapon bőven meg lesz 300 W. Szerintem, de javíts ki ha tévedek. Amúgy most már olyat csinál a gép, hogy így villan egyet a bekapcsolásnál a led és nem kapcsol be a gép! de pár próbálkozás után megjavul.
2013. jan. 2. 20:34
 7/9 BM-Striker ***** válasza:

A prci nem fug enni 100w-ot hacsak nem a prime95-öt futtatod.Az AMD által megadott tdp, a fizaikai mxaimum hőleadás, alpbállítások mellett.

A vga max 60w-ot eszik.

A te géped sose megy 200w fölé.

Egy normális 350w- táp bőven sok neki.

2013. jan. 2. 21:58
 8/9 A kérdező kommentje:
Vettem bele a 500W-os chieftec tápot... az se elég neki. amikor még raktam össze ezt a konfigurációt akkor számtech.boltokba azt mondták h minimum 550W de inkább 600W.os legyen az a biztos. szerinem a hd-s videókari huza meg a tápot nagyon.
2013. jan. 19. 18:45
 9/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

:D húza ám hova húzná

ahogy BMstriker irta 300W os is böven elviszi

ha Chieftec CTG 500W t vetél azal jól jártál

.

boltban ahol 600W mondták vagy hülyék abszolút vagy pedig szimplán kereskedö és a SZEMÉTböl akarnak pénzt csinálni

.

mivel továbra is fent ál a hiba végig kel zongorázni dolgokat

elsönek alaplapal kezdve

.

de lehetnek kábel hibák is

power kábelek a gépházon stb...

memória

videokártyát meg már irtuk

.

most hogy te ócska VESZÉLYES codegen tápodal tönkre teted hardverid arról mi nem tehetünk

ezen egy Enermax Platimax 1500W sem segitene ha az alaplap meghibásodot vagy bármi más

.

de ha ócska tápot vetél voln megint csak akor ugyan ugy tönkre tené ha új/javitot hardverek lenének gépben

és pedig 600W os tápot biztos nem 20-25ezerért akarnál veni hanem 10ezer körül

az meg olyan lesz mint codegen gép tönkretevö

.

persze 20-25ezerért is lelhetsz rosz tápot is ezért nem szabad magadtól hasraütve kitalálni hogy na én ezt veszem mét tetszik és ugy gondom ez kel a géphez...

2013. jan. 20. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!