Az apple gépeket tényleg nem lehet olyan hagyományos szétszedem, kicserélem, összerakom módszerrel javítani?
Hagyományosan biztos hogy nem, általában egyszerűbb és könnyebb őket szerelni.
A Mac Pro szerelése egy sima asztali géppel egyezik meg. Ugyanolyan alkatrészek mennek bele mint a sima asztali gépekbe.
Az iMac-nél pár csavart kicsavarsz, kibillented a kijelzőt és ott vannak az alkatrészek. Full laptop alkatrészekből van összerakva.
A Mac Mini-nek az alján lévő műanyag kupakot el kell fordítani és leszedni. Ez után ott van még ha jól tudom 4 csavar, és innentől darabokra szét lehet kapni az egészet. Szintén laptop alkatrészekből van összerakva.
A MacBook Pro kb, ugyanaz mint bármelyik laptopot. Persze ez is laptop alkatrészekkel van megrakva.
A MacBook Airt is simán szét lehet szedni, csak ott az a gond hogy a tárhelyet és ha jól emlékszem a ramokat is ráforrasztották az alaplapra.
Nekem a legnagyobb problémám szerelés közben eddig a torx csavarok jelentették.
Ezigen köszönöm a részletes leírást, nagyon hasznos volt! :D
az utolsó a ramforrasztásos dolog, az valószínűleg helytakarékos megoldás, de viszont elég rossz megoldás szerintem a gyártótól! :O :)
A torx csavarhoz annyit mondanék, hogy én az olyat MTZ traktor, a 80-82(és ettől nagyobb) féle porlasztócsúcsból szoktam kiköszörülni egy háromszöget (szabálytalant), ami pont bele illik a csavarba, de úgy, hogy az fogja meg jó erősen! :D (én ezt legtöbbször vinyók szétszedéséhez alkalmazom, meg van olyan is amit sony ericsson mobilhoz csináltam, azt is hasonlóképp, csak persze jóval kisebb méretben! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!