Az 1tb-os merevlemezemet hány részre parciózzam?
Én 1 partíciót szoktam a rendszernek+ a feltelepítendő programoknak, meg egyet (azt másik merevlemezen) az adataimnak. Persze ezeket lehet tovább is bontani, ízlés kérdése.
Linuxot is használok, az még 3 partíciót elvesz.
Én maximum két részre szoktam mivel úgyis töredezik és akkor számít menyi hej van rajta. Minél több darabra bontod annál jobban töredezhet főleg ha teleteszed.
Én 80- és 120 gb közé szoktam azt ahol az op rendszer van.
És a többi marad minden másnak.
Ez elég arra is ha véletlen egy,két játékot felteszel a c re.
#14: Neked van egy kialakult munkamódszered és ehhez választod a particiókat. Nekem is van, desktop gépen oprendszertelepítéshez mindig berakok egy második üres merevlemezt. Egy darabig a gépben hagyom mindenféle változtatás nélkül az eredetit, így biztosan nem veszik el semmi sem, sőt szükség szerint el lehet indítani a régi rendszert is. Mindkét módszernek van előnye, hátránya, aminek tudatában vagyunk, és ezt figyelembe véve választottunk.
De egy átlagfelhasználónak nincs semmiféle kialakult gyakorlata. Ha pedig saját maga nem tud konkrét szempontokat adni, ami alapján választani tudna, akkor jobb ha nem választ. Maradjon annál, amit az oprendszer készítői jónak tartanak a tipikus esetre. Egyszerűbb lesz az élete.
Válaszolok: miért lenne több az elpazarold hely, ha több partíciót hoz létre. Van 1%?
Miért töredezne jobban, ha több a partíció?
Források?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!