Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » "Szabad" olcsó (~10. 000FT-os)...

"Szabad" olcsó (~10. 000FT-os) alaplapot venni FX processzor alá?

Figyelt kérdés
2012. dec. 22. 14:26
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
8120-at vagy 8320-at gondoltam... Megéri az ártöbbletet a 8320?
2012. dec. 22. 18:05
 12/17 anonim ***** válasza:
Na gondoltam. Most jönnek a magszámmal akiket az AMD jól beetetett vele. Elárulom neked, hogy azok nem magok, hanem modulok. Ha mindenképpen kéne valamihez hasonlítani, az a Hyper-Threading lenne. Úgymond azok nem teljes értékűek, hanem csak az AMD írja rá a dobozra, hogy ''hú de király nyóc mag aztamindenitneki'' és ugye az átlag userek ezek alapján választanak gépet. Ehhez az ''AMD módszer,,-hez hasonlítom például az nV oldalon a GT610 meg 620 4GB-os videókártyákat. Mert aki nem ért hozzá, az a videómemória alapján választ magának kártyát. Ugyan ez van ezzel a magszám-mizériával. Én sehol sem írtam, hogy 200.000 ezres i7 kell. Nekem van egy akciósan vett 42 ezres i5-3470-em 7950 mellett, amivel boldog vagyok... Barátom meg otthon verte magát a ''nyócmagos'' FX-ére, amikor rá kellett jönnie, hogy az én gépem gyorsabb játékok alatt, amikor átvittem hozzá tesztelni a 7950-em, hogy mit tud 8320 mellett. (ami megjegyzem ugyan annyiba került neki mint az én i5-öm) Hát, mondhatom kicsit leesett az álla... Munkára többségében jobb az i5-től az FX-e elismerem, de játékra semmiképpen sem. (ezt úgy mondom hogy volt Phenom II X4-em 2 éve, és nagyon jó volt játékra is, akkoriban verte az intelt ár/értékben, csak ugye már itt van az i3-3220 ami gyorsabb a Phenom II X4-eknél. Kéne még egy ilyen nagy dobás AMD részről mint amikor 3 éve kijöttek ezek a cpu-k. De amit mostanában az AMD alakít, az siralmas CPU részről.)
2012. dec. 22. 18:26
 13/17 A kérdező kommentje:

A klaszteralapú többszálasításról tudok (jelzem: hatékonyabb, mint a Hyper Threading). Apropó, Hyper Threading: az I7-et senki sem támadja le a 8 szála miatt. Miért nem? Azt ugyebár jobban ki lehet haszmálni, mint egy FX 8 magját...

Játékok: Ha csak a procit és a VGA-t hasonlítjuk össze, az nem elég. A ram is van legalább olyan fontos, nem csak a mennyisége, hanem a minősége is. Egy 1600mhz-en ketyegő Corsairt megy egy 1066mhz-en szenvedő Transcend-et nehéz összehasonlítani. A procihűtésről már ne is beszéljünk... Egy forró gépházban a proci simán lekorlátozza az órajelét.

Ha meg a haverod nem 8350-ként használja az FX-ét, tehát nem viszi fel az órajelét min. 4 GHZ-re, akkor már nem is érdemes összehsonlítani a teljesítményüket, mert egyszerűen 500Mhz különbség az adott processzorcsaládban ég és völd. Olyan, mintha I5 3570K-t mérnénk össze egy 3470S-el.(...) És az I5 ellenfele a 8350, nem pedig a 8320.

Ugyanakkor az "akciósan vett I5 3470" Bármhogy is nézzük, egy akciós I5 nem sorolható egy árkategóriába egy teljes árú FX-el. Főleg most nem, amíg nincs kint az üzletekben egy pár hónapja.(És megindulhat az árcsökkenés!)

PL:

I5-öd induló ára: 60.000Ft (most: 46.000Ft)

8320 induló ára: 43.000Ft (most 42.000Ft)

Tehát nem tekinthetjük egy árkategóriának. Sőt! Egyáltalán nem.

"Phenom II X4-em 2 éve, és nagyon jó volt játékra is" Tehát a Phenom II X4 jobb, mint egy FX 8320? Mert ugyebár a Phenom II nagyon jó volt játékra, dehát az FX saaaajnos nem nyert, azt nem ajánlja senki játékra, mert a 20.000Ft-al magasabb (induló)árú I5 jobban teljesít nála... Várjál! Azt mondtad hogy 2 éve volt Phenomod, és akkor jó volt játékra? Ez sem egy nyerő összehasonlítás. Vegyük bele az összehasonlításba a tuningot is, ha már itt tartunk! Ha nem K jelölésű Intelt veszel, SEMMILYEN lehetőséged sincs a tuningra. Mielőtt bárki is azzal jönne, hogy a 8320 gyári hűtőjével nem lehet tuningolni, hadd említsem meg, hogy jó hűtővel együtt kerül annyiba az FX, mint a K jelölésű I5, nem beszélve arról, hogy I5 esetén is venni kell egy hűtőt.

Itt most abbahagyom az írást, ha nem minden világos, folytatom, de a kérdés az olcsó alaplap vásárlásáról szól, amire pedig már megkaptam a választ. Ha majd a processzorválasztásról fogok érdeklődni, akkor úgy teszem fel a kérdést. Mellesleg renderelésre kell nekem a CMT alapján 8 magos processzor, nem HD7950 kihajtására. Most jut eszembe: milyen játékon hasonlítottátok össze a prociteljesítményt? Mert biztosan nem BF3 multin, mivel ott nem nagy a két processzor közötti különbség.

2012. dec. 22. 20:20
 14/17 anonim ***** válasza:

"Barátom meg otthon verte magát a ''nyócmagos'' FX-ére, amikor rá kellett jönnie, hogy az én gépem gyorsabb játékok alatt, amikor átvittem hozzá tesztelni a 7950-em, hogy mit tud 8320 mellett."

Jogos. Viszont az i5 kevés szálon még az i7-re is ráver, szóval ez elég nyilvánvaló volt.

De én is kíváncsi volnék a tesztkonfigra, főleg a biztosított szellőzésre, és a kipróbált progikra.

2012. dec. 22. 20:33
 15/17 A kérdező kommentje:
Mind a két tesztkonfigra.
2012. dec. 22. 20:35
 16/17 anonim ***** válasza:
"Elárulom neked, hogy azok nem magok, hanem modulok. Ha mindenképpen kéne valamihez hasonlítani, az a Hyper-Threading lenne." Azért a Hyper-Threading-et ne hasonlítsuk már össze a modulokkal...
2012. dec. 23. 10:23
 17/17 A kérdező kommentje:

[link]

Egy jó kis összehasonlító ábra, hogy mindenki képben legyen.

2012. dec. 23. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!