Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a tápegységemre szedett-ved...

Ha a tápegységemre szedett-vedett ventilátort kötök lehet baja a tápegységnek?

Figyelt kérdés

Szedett-vedett alatt azt értem hogy régi új gépekből használt ventilátorokat szedtem ki. A csatlakozok nem voltak megfelelőek ezért levágtam őket és tettem rájuk molex csatlakozókat. A kábelokat össze sodortam - csavartam majd szigetelőszalaggal tekertem be őket.

A ventilátorok főként tápegységből származnak 12 cm-esek.

Ha ezeket rákötöm a tápomra lehet neki baja?

2012. dec. 13. 13:20
 1/5 anonim ***** válasza:
A sodrás para, futtasd meg egy kis ónnal, úgy biztonságos. Elvileg para nincs ebből, de a tápventillátorok fontos szerepet töltenek be, és nem igazán értem, miért kéne kockáztatni a táp leégését (mert pl a venti leáll, mert túl öreg) amiatt, hogy spórolj 1500 forintot ami egy új ventillátor ára...
2012. dec. 13. 13:44
 2/5 A kérdező kommentje:

A sodrás miért para? túlfeszültség vagy akármi egyéb keletkezhet belőlle? Meg fogom onozni csak érdekel:)

Tápokból szereztem a ventiket, de a gépbe akarom beszerelni nem a jelenlegi tápegységemet kell hűtse hanem magát a gépet.

2012. dec. 13. 17:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi am^^ :)
2012. dec. 13. 17:14
 4/5 anonim ***** válasza:
A mechanikai stabilitása nem elég, széteshet, vagy akármi, az meg tüzet okozhat. Nyilván a ventillátor 100 mA-jétől nem fog kigyulladni, de érdemesebb normális megoldást csinálni és nem megszokni a gányolást :D
2012. dec. 13. 17:15
 5/5 A kérdező kommentje:

Így van semmi gányolás ;)

De a héten nincs lehetőségem meg cinezni.

A tápnak akkor nem lesz baja ha így fut egy hétig ?

Szétjönni nem fognak a kábelek mert a szigetelőszalag tart annyit hogy a hetet kihuza a csak a tápot féltem .

2012. dec. 13. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!