Melyik a legjobban melegedő része a tápegységnek?
Vettem egy ilyen hőfokezérelt ventilátor szabályzó kütyüt: [link]
Asus A-45GA típusú a tápom.
Itt egy kép a belsejéről:
A tápnak melyik részére érdemes erősítenem a szabályozó érzékelőjét, azaz melyik a legjobban melegedő része?
Előre is köszi.
Az enyém pedig állandóan 1400-on pörgött, szóval nem nagyon szabályozgatta. Azért vettem ezt.
Szerintetek képes egy ilyen táp leégni, vagy van benne biztonsági kapcsoló?
Mert ezzel a kütyüvel több órán keresztül be sem indul a venti. Viszont ha hajszárítóval rásegítek, akkor beindul, és utána már forog és hallani hogy szabályozgatja.
Itt van a karakterisztika ami szerint szabályoz:
Ezek szerint a 20 fokot sem éri el odabent a levegő? Vagy rossz helyre tettem?
A fém rögzítőfülét az egyik hűtőbordára rögzítettem, viszont ugye az érzékelő a másik végén van, amely a táp közepénél helyezkedik el a levegőben.
És mi van ha valamely alkatrész mégis jobban melegszik mint a hűtőborda, akkor nem mehet tönkre a táp?
hát ha a thermistor érintkezik a hűtőbordával akkor elvileg működnie kéne rendesen de általában úgy oldják meg hogy a hűtőbordába építik be az érzékelőt és ezt valami hővezető ragasztóval szokták betömni hogy a mért érték pontods legyen
de szerintem ha rosszul érinzkezik a hőmérő akkor akár 10 fok eltérés is lehet a mért és valós hőmérséklet között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!