Hogyan tudok házilag feltelepíteni windows7 rendszert egy asus x54hr so310d típusú Freedos rendszerű laptopra?
Ma reggel kaptam kézhez az új laptopom 116ezerbe vettem és szeretném én magam feltenni rá a win7 Ultimate SP1 kiírt dvdre kiírt rendszeremet.
Bonyolult? tönkremehet a gép? Érdemes belekezdenem vagy elveszhet a garancia?
mivel a freedos egy elég fapados operációs rendszer, és a gyártó által adott driveres cd-n valószínűleg windowsos driverek vannak, ezért biztos hogy nem probléma a garanciának, hogy felteszed a windowst, de a forgalmazótól akár meg is kérdezheted
nem bonyolult feltenni, mert ha ugyanis magyar nyelvű rendszert írtál ki akkor a telepítő is magyar nyelvű
a particionálásnál lehetőleg legalább két partíciót készíts, egy 50-60 GB-osat a rendszernek és atöbbit az adatoknak
Pár napja csináltam én is.
1. Készíts egy boot lemezt Mini Tools Partition Wizards progival.
2. Boot-nak állítsd be a dvd olvasót. Formázd meg a merevlemezt úgy , hogy elötte mindent törölj.
3. Csinálj particiókat.
4. Újraindításkor bootolj be a Win7-tel és telepítesz.
tönkremenni nem fog a gép, bármi is csinálsz, max ha valamit elhibázol nem müködik utána a windows rajta.
garancia biztosan nem ugrik, freedos-al használhatatlan egy laptop.
a telepítés nem bonyolult bekapcsolod a gépet, berakod a lemezt. ha nem indul el a telepítő akkor kapcsold ki majd újra be a gépet. Utána meg csak követni kell a lépéseket amiket kiír a telepítő. win7 elég felhasználóbarát módon települ, egyedül csak a particiót kell választani - az meg legjobb ha törlöd a freedos-ét és teljesen újat csinálsz. utána már megy minden magától. ha befejezte a win7 a telepítést akkor még a drivereket kell felrakni a kapott lemezről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!